Dat imago toch; Chrysler!

Tja, wat moet ik hier nu toch weer over zeggen. Het eens zo trotse merk Chrysler, dat met submerken als Dodge, Plymouth en DeSoto decennia lang zo’n groot deel van de autokopers aan zich wist te binden is nu al jaren v.w.b. merkimago de draad compleet kwijt. Was men eerst een tijdje samen met Daimler Benz bezig om vooral de kwaliteit van de techniek op te poetsen, intussen is men na de enorme crisis die Detroit een paar jaar geleden trof, onderdeel van het Fiat-concern en worden Chryslers als Lancia’s of wat ook aangeboden. Daarmee is het merk voor onze markten in feite verloren gegaan, voor zover men daar zelf al niet vele jaren lang mee bezig is geweest. Want Chrysler is echt ook al decennia lang aan de slag geweest het eigen imago te slopen. Denk maar eens aan de overname van Roootes, Talbot, Simca en zo meer. Het bracht helemaal niets en de toegevoegde waarde voor kopers van die wagens bleef uit, terwijl Chrysler zelf enorme verliezen leed aan al die avonturen. En dan te bedenken dat een Chrysler best een auto was om trots op te zijn, tenminste als die in de VS was gemaakt. Relatief gezien was dat Chrysler trouwens een jong merk, de oprichter, Walter Percy Chrysler, startte het merk pas in 1920. Hij was nauw betrokken bij Willys-Overland, nu nog steeds onderdeel van het bedrijf met haar Jeep’s. Voor de oorlog kreeg men veel aandacht voor de Airflow uit 1934, die als eerste ‘Yank’ liet zien dat stroomlijn ook voor auto’s uit dat werelddeel mogelijk was. Weinig kopers waren het met de fabriek eens trouwens. Onder de vlag van Chrysler had men ook het prestigemerk Imperial zitten dat later tot een zeer luxueuze modellijn zou uitgroeien. Een merk waarvan je momenteel echt niet weet wat je er mee aanmoet. Wellicht komt het nog eens goed met Chrysler, maar momenteel is het even knudde….Imagocijfer: 5.5

Lees ook:Dat imago toch…Audi!
Lees ook:Dat imago toch; Wiesmann
Lees ook:Nog een echte Chrysler; de Imperial uit 1961!
Lees ook:Fiat Chrysler haalt bijna half miljoen Ram’s terug…
Lees ook:Onbekend wellicht, niet onbemind, de Hudson Hornet 1955-57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.