Mercedes S-Klasse – zoektocht naar het beste!

13C149_21Bij elke generatie van de Mercedes-Benz S-Klasse staat het streven naar “Das Beste oder Nichts” centraal. En dus was de opdracht bij de ontwikkeling van de komende S-Klasse helder: pure perfectie. Zo werkte het merk toe naar ‘de essentie van luxe’. En dat is volop te beleven in het interieur, waar de nieuwe S-Klasse op alle fronten nieuwe maatstaven zet. Niet alleen als het gaat om de stoelen, de klimaatbeheersing en de vormgeving, maar ook op het gebied van bedieningsgemak, infotainment, comfort en veiligheid.
Voor het eerst in de geschiedenis stond bij de ontwikkeling van de S-Klasse de versie met lange wielbasis centraal. De versie met ‘normale’ wielbasis is ervan afgeleid. Daar zijn goede redenen voor: op veel markten, met name in China, Japan en de VS, geldt de S-Klasse als ‘representatielimousine’. Vooral in Azië is de S-Klasse een auto ‘met chauffeur’. In Noord-Amerika en Europa rijden de eigenaren doorgaans zelf.

13C149_27Het interieur van de nieuwe S-Klasse is buitengewoon elegant. Opvallend is het tweespaaks stuurwiel – een verwijzing naar vroegere S-Klasse modellen. Een groot tweedelig display dat lijkt te zweven neemt de plaats in van het traditionele dashboard. In het display is een groot aantal functies geïntegreerd. De sfeer aan boord wordt bepaald door de natuurlijke materialen hout en leer en door de metalen afwerking van bijvoorbeeld schakelaars. De uitgebreide ‘ambiente’ lichtvoorzieningen dragen bij aan het unieke gevoel van luxe. En zo is nog een hele waslijst aan fraais op te nemen wat de nieuwe S-Klasse verheft tot wellicht het beste wat Mercedes-Benz op automobiel gebied te melden heeft. Met de nieuwe S-Klasse zet het sterrenmerk opnieuw de toon als het gaat om comfort, bedieningsgemak en veiligheid – deze elementen staan in de S-Klasse niet los van elkaar: ze vloeien logisch en harmonisch samen. Nooit eerder kon een auto op een dergelijke actieve manier bijdragen aan het welbevinden van zijn inzittenden. ‘De essentie van luxe’ is dan ook een verdere uitwerking van Mercedes-Benz’ streven naar ‘Das Beste oder Nichts’. Benieuwd hoeveel van deze mastodonten van de luxe verkocht gaan worden in ons land waar de crisis zo hard heeft toegeslagen…

Lees ook:Half miljoenste E-Klasse
Lees ook:Duurde even; de nieuwe S-Klasse van Mercedes!
Lees ook:Mercedes S-Klasse; vrouwenauto van 2014!
Lees ook:Chinese Mercedes E-Klasse nu in productie
Lees ook:Nieuwe contouren S-Klasse?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.