Mazda en Fiat gaan samen Alfa’s bouwen

In navolging van de gezamenlijke aankondiging van 23 mei vorig jaar hebben Mazda en Fiat afgelopen week de definitieve overeenkomst getekend waarin is vastgelegd dat Mazda vanaf 2015 een open tweepersoons sportauto zal produceren voor Alfa Romeo. Dit zal plaatsvinden in de productiefaciliteit van Mazda in het Jpanse Hiroshima.
De nieuwe Alfa Romeo roadster zal worden ontwikkeld voor de mondiale markt en zal gebaseerd zijn op het ontwerp van de volgende generatie Mazda MX-5. De overeenkomst voorziet in de productie van een voor zowel Mazda als Fiat merkspecifieke, onderscheidende en iconische achterwielaangedreven roadster met verschillend design. De Mazda en Alfa Romeo variant worden elk aangedreven door eigen motoren die uniek zijn voor ieder merk.
Met het tekenen van deze overeenkomst streeft Mazda naar een betere ontwikkeling en effectiviteit van haar productie en het revitaliseren van het enthousiasme voor roadsters over de hele wereld. Voor Fiat biedt deze samenwerking de mogelijkheid een moderne interpretatie van de klassieke Alfa Romeo roadster te leveren, gebruikmakend van de nieuwste technische ontwikkelingen, om daarmee de door Alfa Romeo gestelde doelstellingen in 2016 te bereiken. Zal ook wel iets schelen in bouwkwaliteit denk ik zo….

Lees ook:Mazda en Fiat gaan samenwerken
Lees ook:Alfa staakt productie 166
Lees ook:Alfa’s kleine!
Lees ook:Alfa Romeo moet aan het infuus…
Lees ook:Designer Wolfgang Egger verruilt Alfa Romeo voor Audi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.