Nieuwe wegen Maasvlakte 2 – binnenkort open!

De zeewering van Maasvlakte 2 bij Rotterdam is inmiddels gesloten, er wordt hard gewerkt aan de nieuwe infrastructuur en in de volgende fase wordt de Yangtzehaven doorgestoken. Vanwege de uitbreiding van de Maasvlakte wijzigen sommige routes en havennummers naar bedrijven binnenkort. Met ingang van 20 oktober gaat de Maasvlakteweg open voor verkeer en krijgen, in navolging van de havenbekkens, ook de wegen en viaducten op Maasvlakte 2 een naam. De nieuwe routes, straatnamen en havennummers op Maasvlakte 2 zijn bekend en worden hieronder toegelicht. Deze informatie is eveneens beschikbaar via www.maasvlakte2.com/route.
Op 28 april 2009 onthulde Hare Majesteit de Koningin Beatrix de namen van de havenbekkens op Maasvlakte 2. Drie van deze havenbekkens zijn vernoemd naar de dochters van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima; de Prinses Alexiahaven, Prinses Amaliahaven en Prinses Arianehaven. Een vierde haven is vernoemd naar Prinses Margriet. Voor de wegen op Maasvlakte 2, heeft de Straatnamencommissie ingestemd met de benoeming van de volgende straatnamen:

In Nederland is het gebruikelijk om viaducten en verkeersknooppunten te voorzien van een naam om de herkenbaarheid voor de gebruiker te vergroten. Rijkswaterstaat hanteert voor de benaming van viaducten wegennamen en gebieden die aan het viaduct grenzen. De Straatnamencommissie heeft ingestemd met de volgende naamgeving van de viaducten op Maasvlakte en Maasvlakte 2;
1. Maasvlakteviaduct.
2. Coloradoviaduct (gereed eind 2014).
3. Prinses Máximaviaduct
Om de bedrijven Maasvlakte Olie Terminal, LNG Gate terminal en Euromax Terminal Rotterdam op de Noordwesthoek van de Maasvlakte te bereiken, kan men op de N15 afslag Havens 8210-9900 / Distripark Maasvlakte / Maasvlaktestrand volgen. Deze leidt naar de Maasvlakteweg. Verkeer met bestemming Slufter neemt op de N15 afslag Havens 8210-9900 / Distripark Maasvlakte / Maasvlaktestrand. Vervolgens neemt men afslag Havens 8210-8800/Distripark Maasvlakte/Slufter. Via de Maasvlakteweg rijdt men over het Prinses Maximaviaduct en neemt de afslag Havens 8700-8800 / Slufter.

Mocht je binnenkort die kant op moeten is het dus wel handig om de TomTom even te updaten of een nieuwe App binnen te halen voor je iPhone. Anders is er een kans dat je uiteindelijk in zee eindigt….

Lees ook:Hoog bezoek voor bijzondere auto’s in Apeldoorn
Lees ook:Renault sponsor expositie Het Loo
Lees ook:Spookfiles
Lees ook:Garmin levert infotainment voor VW Up!
Lees ook:Afsluiting A1 gaat nog een paar dagen door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.