Steden dicht voor semi-klassiekers

Het zat er natuurlijk aan te komen. De overheid wil volgens sommige bronnen snel af van oudere personenauto’s die zorgen voor flink wat luchtvervuiling. Juist de laatste tijd is het aantal semi-klassiekers dat uit landen als Duitsland en Zwitserland deze kant op komt snel gestegen. Dat soort auto’s krijgt hier dan een klassieke status wat zorgt voor wegenbelastingvrij rijden. En zo vult het bestand oudere Mercedessen, BMW’s, Rovers en zo meer zich rap en zorgt dit volgens de milieulobby in de grote steden voor onacceptabele situaties. De verantwoordelijke staatssecretaris onderzoekt momenteel hoe men snel af kan komen van die vervuilers in de Nederlandse steden. Een verbod op het gebruik van deze auto’s lijkt een kwestie van tijd. Ook de import van oudere vervuilende auto’s zou dna aan banden worden gelegd. Overigens wordt aan het gebruik van echte klassiekers, auto’s die niet zijn bedoeld voor dagelijks gebruik, geen beperking opgelegd.

Lees ook:EU; na 2050 geen auto’s meer in de steden!
Lees ook:RAI positief over bijtellingsplannen Weekers
Lees ook:Grote steden goed voor veel schade
Lees ook:Semi-klassiekers, bepaald minder veilig!
Lees ook:Europees milieubeleid toegang grote steden…

6 reacties op “Steden dicht voor semi-klassiekers

  1. Helders

    Belasting op deze auto,s invoeren en flink verhogen .

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Zolang het niet gaat om echte klassiekers, en mensen die nu eenmaal gek zijn op een wat oudere auto om die voor later te bewaren, lijkt mij vrijstelling van wegenbelasting geen goed besluit. Zeker niet als je dan auto’s binnenhaalt die het milieu extra belasten. Voor zover daar dus al sprake van is…

      /   Beantwoorden  / 
  3. pascal

    Blijft wel raar dat het rijden in een oude milieuvervuilende auto beloond wordt terwijl door de overheid veel geld besteed wordt om de milieuvervuiling terug te dringen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Leon

      Borreltafelpraat zonder verstand van zaken en die wordt tegengesproken door de juiste cijfers…een typisch nederlands trekje… afgunst.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Leo

    Het zijn vna die mazen in de wet die men nu, kennelijk toch verrast door het grote succes van deze grijze importgolf, snel wil dichten.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Leo

    De invloed van de milieubewegingen blijkt groter dan gedacht…….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.