Vrouwelijke bandenwisseltest…

Nederlandse vrouwen draaien tegenwoordig hun hand niet meer om voor het verwisselen van de autobanden. Letterlijk, want op het moment dat de krik tevoorschijn gehaald moet worden, bellen vrouwen – veel vaker dan mannen – de hulpdiensten of garage dan dat zij zelf de handen uit de mouwen te steken, zo blijkt uit onderzoek van Hertz. Waar 74% van de mannen zelf de band verwisselt, schakelen vrouwen het mannelijk geslacht in (36%) of zetten professionals aan het werk (41%). Autoverhuurder Hertz daagt vrouwelijk Nederland daarom uit dit technisch staaltje vernuft te tonen tijdens het Nederlands Kampioenschap Banden Wisselen voor vrouwen op 20 juni 2012.

Er mag dan weinig tot geen ervaring zijn met het verwisselen van autobanden – 71% van de vrouwen heeft nog nooit zelf een autoband verwisseld – Hertz is ervan overtuigd dat vrouwen de wisseltruc met enige oefening minstens zo goed kunnen als de mannelijke helft van het land. Na het NK Achteruit Inparkeren is het tijd om het volgende vooroordeel over vrouwen en autorijden uit de weg te ruimen. (zie vervolg..)

Lees ook:Vrouwen toch goed in wielen wisselen!
Lees ook:NK Bandenwisselen…
Lees ook:Mannen overschatten hun rijvaardigheid!
Lees ook:Hertz brengt Minilease Flex op de markt
Lees ook:Mannen meestal naamgever kentekens

5 reacties op “Vrouwelijke bandenwisseltest…

  1. Jan de Bakker

    Lijkt me een leuk en vooral leerzaam initiatief! Hoewel ik ervan overtuigd ben dat veel vrouwen best al over de competentie beschikken om een band te verwisselen, zijn er ook nog veel vrouwen die uit angst of lastigheid voor hulp bellen, niet nodig!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Ik ging er zelf altijd vanuit dat vrouwen tegenwoordig stoerder zijn op het punt van het autorijden dan sommige mannen. Als ik zie hoe aggressief ze soms door het verkeer heen gaan, bumperkleven, snijden, en zo meer, zou je denken dat een wieltjes wisselen geen thema meer zou mogen zijn. Het feit alleen al dat deze wedstrijd wordt gehouden geeft aan dat het toch nog heel anders is…kennelijk…

      /   Beantwoorden  / 
    1. mieke

      Weet je Leo ik denk dat de meeste vrouwen die mannen of bedrijven inschakelen om een band te verwisselen in 80% van de gevallen dat heel goed zelf kunnen al dan niet na enige instruktie hoe dat moet. Alleen de meesten willen dat helemaal niet. “ik heb nette kleren aan; ik weet niet hoe ik het moet doen….; ik heb geen zin om me vies te maken; geen zin om uit te zoeken hoe dat precies moet….; mannen zijn daar handiger, sneller in” En nog meer van dit soort opmerkingen.
      Zet er een leuke beloning op …en wie weet.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Leo

    Kan zo maar zijn dat vrouwen ver willen gaan om dit soort karweitjes niet te hoeven uitvoeren. Er is altijd wel een reddende engel in de buurt als je dit soort dingen overkomt als vrouw. Een echte ridder laat een jonkvrouw niet langs de weg staan natuurlijk….

      /   Beantwoorden  / 
  4. mieke

    precies en dan is iedereen weer blij…de reddende engel heeft kunnen redden en zichzelf als echte ridder kunnen laten zien en de jonkvrouw is een mooie schone jonkvrouw gebleven. Lief lachen en veel conplimenten over hoe goed hij dat toch weer kan en doet….en zie het resultaat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.