NK Bandenwisselen…

Op woensdag 20 juni wordt het terrein van Hart van Holland in Nijkerk omgetoverd tot een ware pitstraat voor het NK Banden Wisselen voor vrouwen. Vanaf vandaag kunnen vrouwen voor inschrijving van de ultieme uitdaging terecht op: www.nkbandenwisselen.nl.

Voor het verwisselen van de banden roept 30% van de vrouwen de hulp in van de Wegenwacht. Uit gegevens van ANWB Wegenwacht blijkt dat ‘hulp bij lekke band’ in de top 3 staat, na starthulp en een hulp bij een kapotte accu. Dertig vrouwen uit heel Nederland vertonen op die 20e juni a.s. hun technische kunsten en inzichten waarbij ze kans maken op de eerste titel als enige Nederlandse Kampioene Banden Wisselen. Een vakjury bestaande uit Hertz ambassadeurs Floortje Dessing (bekend van “3 op reis”), Victor Brand (SBS6 presentator), Tjerk Bogtstra (voormalig captain van het Nederlandse Davis Cup-team) en Leo Krippendorf (rijvaardigheidscoach) beoordelen iedere deelneemster. Hierbij draait het niet alleen om tijd, maar ook om nauwkeurigheid. Naast de titel van Nederlandse Kampioen staat er meer op het spel: de winnares rijdt een jaar lang gratis in een Mercedes-Benz SLK.

Lees ook:Vrouwen toch goed in wielen wisselen!
Lees ook:Vrouwelijke bandenwisseltest…
Lees ook:Solar Team Eindhoven rijdt op Bridgestone..
Lees ook:Jaguar lijft Haarhuis in…
Lees ook:Mannen mogen rijden op vakantie..

2 reacties op “NK Bandenwisselen…

  1. José

    Vanmorgen hoorde ik over deze “bandenwissel” uitdaging.
    Ik heb me groen en geel geërgerd. Want wat blijkt: het gaat niet om bandenwisselen maar om wielenwisselen.

    Dit is net zoiets als dat iemand roept dat z’n auto niet start.
    Maar in feite bedoelt: m’n auto slaat niet aan.

    Maar ik ben benieuwd wie het snelste is met de ‘banden’wissel….

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Ja, dat is een taalpuristische kwestie, een beetje voortgekomen uit het feit dat je in de Formule 1 races ook niet praat over wielen wisselen maar banden wisselen. En dan komt het in ons taalgebruik als zodanig in zwang, zelfs in persberichten over zoiets aardigs als dit speciale evenement. De knipoog in tekst en organisatie is kenneloijk niet gezien. Neemt niet weg dat je wel een punt hebt hoor…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.