Mercedes Actros voldoet nu al aan nieuwe milieuwetgeving..

Transporteurs met een Euro 6-vrachtwagen kunnen sinds kort deze truck als Euro 6 laten kentekenen bij de typekeuringsautoriteiten. Deze nieuwe schone normering die onlangs is vastgesteld wordt door de nieuwe Mercedes-Benz Actros met BlueTec 6-motor ruim behaald. We berichtten daar al eerder over op dit blog. Het is voor transporteurs dus vanaf dit voorjaar mogelijk de Euro 6 Actros ook als Euro 6 op het kentekenbewijs te laten registreren.

Met de komst van de Euro 6-norm is een einde gekomen aan veel onzekerheid. Nu de exacte invulling van de uitstootnormen definitief is vastgesteld kunnen truckfabrikanten de Euro 6-motoren laten certificeren bij de typekeuringsautoriteiten. De zwaardere Euro 6 norm biedt weer kansen voor de ondernemer die bij de aanschaf zeker het overwegen waard zijn.
Deze zomer neemt de bondesregering naar verwachting een beslissing over de nieuwe Maut-tarieven. VDA en BGL hebben de Duitse regering een Maut(tolheffing) differentiatie tussen Euro 5 en 6 van 4ct/km m.i.v. 01-06-2013 voorgesteld die per eind 2016 moet worden gereduceerd tot 2 ct/km.
Het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Milieu is voornemens zeer binnenkort met een Euro 6-subsidieregeling voor de sector te komen. Zodra deze regeling een feit is kan subsidie bij 1e tenaamstelling worden verkregen.
1e Milieuzone gaat van kracht: Is het voertuig nu al toegelaten volgens de Euro 6 norm dan mag het voertuig zonder leeftijdsbeperkingen en ontheffingsregeling bijvoorbeeld de 2e maasvlakte oprijden. Voertuigen die voldoen aan andere lagere emissieklassen krijgen te maken met leeftijdsbeperking of kunnen hooguit met ontheffingen werken. Het blijkt dus lonend om nu al vast te werken met vernieuwing van het wagenpark om zo aan de toekomstige situatie te voldoen. Mercedes biedt haar klanten deze schone technieken nu al aan.

Lees ook:300e Mercedes Benz truck voor Bos Logistics
Lees ook:Mercedes Actros klaar voor Euro 6 normen
Lees ook:Mercedes levert superschone truck af…
Lees ook:Toch subsidie op Euro VI trucks
Lees ook:Zandbergen neemt laatste tien Actros-trucks af…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.