Opel weer in de prijzen…

De Opel Astra is volgens het onderzoek van de Duitse Dekra-organisatie het voertuig met de minste gebreken. Met een score van 96,9 procent behaalde de Opel Astra het beste resultaat van alle geteste auto’s in de categorie “Beste individuele resultaten” in het “DEKRA Mängelreport 2012″.. Dit succes bezorgt Opel zijn derde zege in evenveel jaren. De afgelopen twee jaar behaalde Opel met de Corsa (2010) en de Insignia (2011) ook de eerste plaats.
Deze keer werd broertje Insignia nipt verslagen door de Astra en werd tweede in de klasse ‘Beste individuele resultaten’. De Insignia zette echter een index neer van 96,0, meteen het beste resultaat in het middensegment. Modellen van de concurrentie eindigden aanzienlijk lager.
DEKRA genereert zijn jaarlijkse defectenrapportage van occasions aan de hand van nauwkeurig doorgevoerde type-analyses in acht autocategorieën en drie kilometercategorieën. Het rapport is gebaseerd op gegevens van 15 miljoen keuringen van 230 verschillende modellen. DEKRA houdt alleen rekening met typische gebreken van occasions zoals corrosie van het uitlaatsysteem of loszittende wielophangingen. Hierdoor kan de organisatie een accuraat oordeel vellen over de levensduur en duurzaamheid van de voertuigen. Gebreken die vooral het gevolg zijn van gebrekkig onderhoud, zoals de gebruikelijke slijtage van banden of ruitenwisserbladen, worden niet meegenomen.
DEKRA is een van de grootste organisaties ter wereld op het gebied van expertise inzake veiligheid, kwaliteit en milieu. Het bedrijf is actief in meer dan 50 landen.

Lees ook:Ford’s betrouwbare occasions…
Lees ook:Opel Insignia – ook 5 sterren!
Lees ook:Opel Combo blijkt prima occasion
Lees ook:Opel brengt nog meer intelligent licht in het donker…
Lees ook:Opel blijft maar groeien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.