Prijzen nieuwe Mazda 3 nu bekend…

Mazda maakte onlangs de prijzen van de Mazda3 Facelift bekend, zoals die eind oktober bij de Nederlandse Mazda-dealers in de showroom zal staan. Het nieuwe model is beschikbaar vanaf € 18.990,- voor de S-uitvoering van de vijfdeurs Hatchback met 1.6 liter benzinemotor (77 kW / 105 pk) en handgeschakelde vijfversnellingsbak. Met de competitieve 20 % zakelijke bijtelling op de 1.6 liter CiTD, de nieuwe actiemodellen Navigator en Business, subtiele productwijzigingen, een nieuwe exterieurkleur en rijker uitgeruste uitvoeringen vormt deze compacte middenklasser opnieuw een hoogtepunt in zijn segment.
De nieuwe uitvoering van de Mazda3 heeft een wat gespierdere uitstraling met een nieuw front, aangepast ontwerp van de achterbumper en nieuwe velgen met gedraaide spaken. Het interieur is sterk verbeterd dankzij nieuwe materialen en kleuren, meer gebruiksvriendelijkheid voor de bestuurder en het is aanzienlijk stiller geworden.
De besturing is ook verbeterd en de gefacelifte Mazda3 biedt daardoor een nog meer consistent en lineair rijgevoel. Verstevigingen aan de carrosserie, nieuwe schokdempers bij de wielophanging, een verbeterde elektrisch‐hydraulische stuurbekrachtiging (EHPAS) en stijvere wielen dragen hier aan bij. Nieuwe opties voor de Mazda3 zijn een schakelindicator en een Mazda‐navigatiesysteem gebaseerd op technologie van TomTom®. Uiteraard erft de gefacelifte Mazda3 alle uitstekende passieve en actieve veiligheidsopties van het vorige model. Op de IAA 2011 in Frankfurt ontving het ‘dodehoekdetectiesysteem’ RVM (Rear Vehicle Monitoring) op de Mazda3 de felbegeerde ‘EuroNCAP Advanced’ Award.
De Mazda3 Facelift wordt volgens de fabrikant bijzonder scherp in de markt gezet: de instapprijs is met € 500 verlaagd en er zijn twee actiemodellen beschikbaar, met zowel voor de zakelijke als de particuliere klant een interessant aanbod: de Mazda3 Navigator en de Mazda3 Business. Beide krijgen standaard de beschikking over het geïntegreerde Mazda‐navigatiesysteem met TomTom®‐technologie. Daarnaast zijn beide modellen rijk uitgerust voor een scherpe prijs en zijn ze beide beschikbaar als 1.6 CiTD, waardoor ze in de 20% bijtellingscategorie voor de zakelijke rijder vallen. De Mazda3 FL Business is leverbaar vanaf € 20.490,- en de Mazda3 FL Navigator vanaf € 22.490,-.

Lees ook:Mazda zet nieuwe modellen volgende maand in de showroom..
Lees ook:Nieuwe diesels voor Mazda6
Lees ook:Mazda’s speciale aanbiedingen
Lees ook:Mazda6 Sportbreak met lage bijtelling
Lees ook:Mazda komt met nieuwe Crossover suv…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.