Steeds meer garagebedrijven?

Uit onderzoek van de website www.reparatiebuddy.nl op basis van o.a. cijfers van de Kamer van Koophandel, blijkt dat het totaal aantal garagebedrijven in Nederland het afgelopen jaar met 650 zou zijn gestegen, wat neerkomt op een stijging van 3,1%. Van de drie grootste steden vertoont Rotterdam met een toename van 24 garagebedrijven de grootste groei (+4,6%), op de voet gevolgd door Den Haag met een stijging van 4,3%. Amsterdam kende met een groei van 1,9% een beduidend lagere score dan het landelijke beeld (+3,1%). De websitel wijdt de groei van het aantal garages aan het krachtige herstel in autoland. Vorig jaar werden in Nederland 480.000 nieuwe auto’s verkocht, een groei van 24% t.o.v. van 2009. Voor 2011 verwacht men bij de website een verdere groei van het aantal garagebedrijven in Nederland. Belangrijker dan die kale cijfers over de autoverkopen is natuurlijk het sterk gestegen aantal in gebruik zijnde auto’s, want daar leeft deze website toch van. Men biedt een systeem aan waarbij men autobezitters die een reparatie willen laten uitvoeren aan hun voertuig, koppelt aan automonteurs/garagehouders die kunnen/willen inschrijven op een klus. Daartoe moet de eigenaar dan wel even zijn doopceel lichten en zelfs een foto van de auto plaatsen op de site en dan zorgt de software voor een koppeling met de desbetreffende monteur. Of je als koper een echte keuze hebt is nog niet zo duidelijk, het lijkt iets op matchmaking, maar dan op technisch gebied. Maar dat er een potentieel voor groei bestaat op dit gebied is wel zeker. Mensen worden steeds prijsbewuster en kijken zeker bij een tweedehands of oudere auto als snel naar de meest kostenbewuste oplossing. En doordat de website offertes laat uitbrengen op de aangemelde klus, kan de consument zelf kiezen. En achteraf zijn tevrendheid melden bij de redactie van de website, waarop dan weer een waardering wordt gegeven per monteur/garage. Dat zou het vertrouwen al dan niet moeten garanderen….
Overigens blijkt uit het onderzoek verder nog dat een goede zichtlocatie een belangrijke drijfveer is voor een ondernemer om een nieuwe garage te starten. Met name aan de rand van een nieuw bedrijvenpark, gelegen aan een snelweg, zijn populaire locaties voor nieuwe garagebedrijven. Een mooi voorbeeld hiervan is het nieuwe bedrijvenpark langs de A6 bij Almere. Als we landelijk inzoomen op de 10 gemeenten met het hoogst aantal startende garagebedrijven dan zien we dat de gemeente Almere met een score van plus 10,8%, procentueel het snelst gegroeid is. De website baseert haar cijfers uit het onderzoek op het aantal KvK-inschrijvingen in de categorie “Handel in en reparatie van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (geen import van nieuwe)”. De complete lijst van aantallen garagebedrijven per gemeente is te vinden op
http://www.reparatiebuddy.nl/nieuws/10-aantal-garagebedrijven-in-nederland-groeit. Of slechts met BOVAG-garages wordt gewerkt bij deze website, of aanbieders uit de hoek van de Vakgarages is niet helemaal duidelijk. Ik ben erg benieuwd naar ervaringen van mensen die gebruik hebben gemaakt van deze nieuwe service. Ik lees de reacties graag….

Lees ook:Euromaster in de prijzen…
Lees ook:Woon-werkverkeer nog steeds primaire oorzaak files…
Lees ook:Helft werknemers is forens
Lees ook:Hoe ziet jouw droomgarage eruit?
Lees ook:Website voor auto-onderhoud van start…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.