Daihatsu roept Cuore terug

Daihatsu Cuore Front

Toyota-dochter roept momenteel haar kleine Cuore terug naar de dealers van het merk. Het zou volgens Duitse bronnen gaan om de modellen die tussen 2007 en 2009 zijn geproduceerd. Een probleem bij de kleine ‘hartjes’ is dat vocht de werking van de elektrische stuurbekrachtiger negatief kan beinvloeden. Tijdens de gratis inspektie wordt in ieder geval een extra afdichting rond het betreffende onderdeel geplaatst. Mocht de bekrachtiger zodanig zijn aangetast dat juiste werking niet kan worden gegarandeerd wordt het ding omgeruild. Of ook in Nederland soortgelijke problemen zijn ontstaan en of daarvoor ook hier Cuore’s worden teruggehaald naar de dealers is mij nu nog niet bekend. In Japan ontstond eerder al commotie toen Daihatsu daar bijna 300.000 auto’s terug moest roepen omdat er problemen bestonden met mogelijk los zittende bouten en moeren van de wielophanging.

Lees ook:Daihatsu Cuore botst vier sterren bij elkaar
Lees ook:Daihatsu heeft last van stalker(s)
Lees ook:LandRover roept Evoque terug in China
Lees ook:Stopt Daihatsu er mee?
Lees ook:Daihatsu Cuore zuinigste benzineauto

4 reacties op “Daihatsu roept Cuore terug

  1. Thamara

    k Schrok me naar, dacht dat mijn Cuore van dat bouwjaar zou zijn, maar t valt gelukkig mee.. ze blijkt van 2003 te zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Thamara – Gelukkig maar. Het is overigens goed dat fabrikanten snel reageren om evt. problemen te voorkomen. In de meeste gevallen is er (zeker bij japanseauto’s) sprake van preventieve maatregelen. Daihats’s zijn betrouwbare, zuinige en relatief goedkope auto’s. Met een sterke moeder die ook weet wat kwaliteit is. Veel plezier van jouw kleine hartje toegewenst!

      /   Beantwoorden  / 
  3. tweedehands auto's

    Erg goed dat ze gelijk maatregelen nemen, over het algemeen zal het best meevallen ,de kwaliteit van de jap is erg goed!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Leo

    @TA – De meeste Japanse merken mogen zich idd verheugen op een beste kwaliteit. En alleen al het feit dat men fouten erkent en opspoort zou voor anderen als voorbeeld moeten dienen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.