BMW zit Mercedes-Benz wel zitten

De globalisering van de automarkt zet zich voort. Dat hoeft niet perse een lange afstands relatie te zijn, maar kan zich ook gewoon binnen de Duitse grenzen afspelen. Een woordvoerder van BMW heeft laten weten dat het merk zich open stelt voor samenwerkingen met andere merken. Zelfs vermeende aardsvijanden zoals Mercedes-Benz.

Volgens topmanager Michael Ganal hebben BMW en Mercedes-Benz grote overeenkomsten en is de collega uit Stuttgart daarmee een voor de hand liggende partner. ‘We zitten allebei in het premiumsegment, we richten ons allebei op hoogwaardige technologie en we zijn beide onafhankelijk, maar behoren niet tot de grootste autofabrikanten van de wereld’, aldus Ganal.

Beide merken hebben al een hybride-samenwerking lopen met General Motors, en BMW behaalde eerder samen met PSA goede resultaten betreffende de MINI.

Over de gehele wereld bundelen automerken hun krachten. Het is dus niet zo vreemd dat twee vooraanstaande Duitsers naar elkaar toe trekken om de dreigende concurrentie te kunnen bevechten. Van concrete plannen is nog geen sprake.

Bron: Autointernationaal.nl

Lees ook:PSV Kampioen – Mercedes blijft sponsor!
Lees ook:Mercedes-Benz en Hugo Boss samen verder
Lees ook:Mercedes-Benz – 90 jaar oud!
Lees ook:Mercedes versterkt aandeel Chinese markt
Lees ook:Mercedes en Aston Martin gaan samenwerken..

Eén reactie op “BMW zit Mercedes-Benz wel zitten

  1. tweedehands auto's

    Het zal op de lange termijn om te kunnen concureren en of te overleven geen verkeerde beslissing zijn

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.