Mercedes en Aston Martin gaan samenwerken..

ANU-38 - Bord bij Aston Martin fabriek 140995 Scan10207Mercedes-AMG GmbH en Aston Martin Lagonda plannen een technische samenwerking. Daartoe werd vorige week een intentieverklaring getekend. De voornaamste bestanddelen van de geplande samenwerking zijn leveringsovereenkomsten tussen Mercedes-AMG, Mercedes-Benz Cars en Aston Martin. Mercedes-AMG zal aan Aston Martin motoren leveren, terwijl Mercedes-Benz Cars de Britse fabrikant van luxe sportwagens van elektrische en elektronische componenten voor toekomstige Aston Martin-modellen zal voorzien.

In aanvulling op deze overeenkomsten zal Daimler in meerdere stappen, afhankelijk van de ontwikkelig van de technische samenwerking, zonder financiƫle vergoeding maximaal vijf procent van de aandelen in Aston Martin verwerven. Daarnaast krijgt de onderneming een positie in de Raad van Bestuur van Aston Martin. In de intentieverklaring is vastgelegd dat de beide ondernemingen de definitieve overeenkomsten in de tweede helft van dit jaar willen ondertekenen. De transactie als geheel vindt doorgang wanneer de definitieve overeenkomst is gesloten en wanneer, voorzover nodig, de toestemming van de bevoegde autoriteiten is ontvangen.

SL 65 AMG Black Series (R230) 2008Niet in de laatste plaats uit concurrentie-overwegingen zijn beide partijen overeengekomen om tot nader order geen verdere details over de geplande samenwerking bekend te maken.

Lees ook:Aston Martin Rapide met Volvo snufjes
Lees ook:PSV Kampioen – Mercedes blijft sponsor!
Lees ook:Mercedes versterkt aandeel Chinese markt
Lees ook:Nieuwe exoot: Aston Martin DBX
Lees ook:Nieuwe eigenaar Aston Martin denkt groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.