Mazda gaat racen op Nurburgring

Mazda_MX-5_Nuerburgring_2014__jpg72Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de MX-5 heeft Mazda Motor Corporation in samenwerking met het Britse JOTA Sport een Mazda MX-5 ingeschreven voor de 24 Uur van de Nürburgring. Deze aansprekende endurancerace vindt op 21 en 22 juni plaats op het legendarische circuit nabij Nürburg, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.
Mazda heeft JOTA Sport niet alleen de opdracht gegeven om de auto te prepareren maar ook om het raceteam onder z’n hoede te nemen. Het team van vier rijders bestaat uit Stefan Johansson, enduranceracer pur sang met een uitstekende staat van dienst als coureur voor Mazdaspeed tijdens de 24 Uur van Le Mans, Wolfgang Kaufmann, een Duitse coureur met een grondige kennis van de Nürburgring, Owen Mildenhall, een journalist die de Mazda MX-5 heeft gereden tijdens verschillende races in Engeland en Teruaki Kato, winnaar van de Japanse Roadster Party Race.
De iconische Mazda MX-5 symboliseert het beste de filosofie van Mazda als autoproducent en zijn onvermoeibaar streven naar rijplezier. Sinds de start van de verkoop in 1989 zijn er meer dan 940.000 eenheden van verkocht en het model wordt erkend door Guinness World Records als ‘s werelds best verkochte tweezits open sportauto (meer dan 900.000 verkochte exemplaren). De lichtgewicht roadster zal in de race optimaal gebruik maken van zijn buitengewoon goede Jinba-Ittai (‘ruiter en paard als één’) dynamische rijeigenschappen om de uitdaging aan te gaan met zijn concurreren in één van de meest prominente competities voor amateurracers in de wereld, de 24 Uur van de Nürburgring.
Mazda ondersteunt raceteams en autosportevenementen in zijn streven om meer en meer klanten in staat te stellen te genieten van sportief rijden en om een speciale band tussen hen en het merk Mazda te realiseren.

Lees ook:Speciale website Mazda MX5 online
Lees ook:Mazda komt met MX-5 Hanabi
Lees ook:Europees debuut nieuwe Mazda MX-5RF
Lees ook:Prijzenregen voor Mazda MX5
Lees ook:Mazda komt met nieuwe sportwagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.