Deze jongens lusten een slokje

 

Uit Duits onderzoek is naar voren gekomen dat als je het echt breed hebt en dit ook wilt laten zien er maar een paar auto's zijn waaruit je zou moeten kiezen dan. Wagens die zoveel brandstof verbruiken dat je meteen maar beter een eigen tankstation kunt overnemen, want daar ben je dan dagelijks te gast.

 

Wie droomt van een dergelijk brullende of gillende maar wel heel aantrekkelijke supersportwagen of superluxe limousine, moet zich wel even afvragen of hij irl de brandstofrekening wel zou kunnen blijven betalen. Een litertje benzine doet momenteel iets van € 1.65 en dan is een brandstofverbruik van 10 liter op 100 km al aardig duur. Toch is dat voor de meeste automobilisten de situatie van elke dag. In Duitsland doken echter wat cijfers op van echt heel grote drinkers die zich automobiel voortbewegen. En die cijfers maken wel duidelijk dat je niet alleen een groot pak geld nodig hebt om zo’n ‘droommobiel’ aan te schaffen, maar vooral ook om er mee te kunnen blijven rijden. Even een overzichtje van de grootste ‘slurpers’ van dit moment.

Lamborghini Murcielago LP640   21,4 liter/100km

Ferrari 599GTB Fiorano             21,3 liter/100km

Bentley Arnage T                     19,5 liter/100km

Dodge Viper SRT-8                   19,1 liter/100km

Maserati Quattroporte             18,9 liter/100km

Hummer H2                            18,1 liter/100km

Aston Martin DB9                     17,8 liter/100km

Cadillac SRX 4.6 V8 AWD           16,7 liter/100km

Mercedes ML63 AMG                 16,6 liter/100km 

En dan te bedenken dat er ook auto’s op de markt zijn die slechts 3 liter/100km verbruiken. Dat is wel zo praktisch, maar zijn ze ook net zo mooi en vol emotie als deze hier genoemde vaak loei snelle bakken? Zuinig zijn is weliswaar praktisch, maar zeker niet spannend.

 

 

Lees ook:Donderdag 27 December 2007: de geboortedag van de 3000ste Murcie
Lees ook:Gespot: Superlegga versie van de Lamborghini Murcielago
Lees ook:Opvolger Lamborghini Murcielago in beeld…
Lees ook:Saleen S5S Raptop onthuld!
Lees ook:Lamborghini komt weer met een SUV!

4 reacties op “Deze jongens lusten een slokje

 1. Elbert

  Dodge Viper SRT-8????

  10 bedoel je neem ik aan…

  overigens zit een veyron op 24,1 gemiddeld en 404 binnen.

  overigens zijn dat allemaal fabrieksopgaves, en we weten allemaal dat dat eigenlijk nooit klopt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Leo

  @Elbert – Det onderzoek spreekt van een Viper SRT-8. Wellicht een nieuwe versie met een V8 die ik ook niet ken, maar anders is het een foutje in de uitslagen. Ik heb overigens niet alle uitslagen neergezet, anders werd het een hele lijst, maar het geeft wel aan hoeveel die gasguzzlers naar binnen slaan als jet het accelleratievermogen ten volle benut…..

    /   Beantwoorden  / 
 3. gasser

  Een auto verbruikt nou eenmaal benzine. Als je benzine te duur vindt kan je beter gaan fietsen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Leo

  @Gasser – Goed gesproken, zeker als je geld als water verdient maakt het niet uit hoeveel benzine een auto verbruikt toch?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.