Hagelschade; 30.000 nieuwe Volkswagens beschadigd!

 

Ze stonden te wachten op transport naar het buitenland, dertigduizend splinternieuwe Volkswagens, maar toen ging het onweren……..

 

De zomerperiode is soms niet alleen maar een combinatie van mooi en zonnig weer met hoge temperaturen. Bij een weersomslag maken we nog wel eens extreme omstandigheden mee, zoals onweer, hagel en grote regenhoeveelheden. Zo ook in Duitsland waar bij de Volkswagenfabrieken in Emden een zwaar zomeronweer losbarstte. Op zich niet zo erg, ware het niet dat tijdens een zware onweersbui hagelstenen naar beneden kwam met de omvang van een flinke kiezelsteen. En dat was niet fijn voor de bij de Volkswagenfabriek opgestelde en voor de export bedoelde brandnieuwe voorraadauto’s. 30.000 om precies te zijn, van de vier concernmerken. De schade was enorm. Met man en macht wordt nu gekeken welke auto’s nog redelijkerwijs hersteld kunnen worden en welke niet. Speciale kwaliteitsteams, in allerijl vanuit de diverse andere VW-fabrieken ingevlogen, inspecteren elke auto minutieus en geven aan wat er moet gebeuren. Een paar jaar geleden had Volkswagen een soortgelijke situatie toen de rivieren in het zuidoosten van Duitsland overstroomden en hele voorraden nieuwe auto’s verloren gingen. Typisch gevalletje van: “Even Apeldoorn bellen…”, maar of Volkswagen daar verzekerd is waag ik te betwijfelen…..  

Lees ook:Volkswagen; ook groot worstenmaker….
Lees ook:Productieproblemen Skoda door hoog water
Lees ook:Volkswagen zet in op milieu
Lees ook:Nieuwe Chinese investeringen bij VW
Lees ook:Duitsers gek op Volkswagens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.