Ford aan de leiding in WRC na Rally van Mexico

Ford Focus_WRC_Mexico

Het BP Ford Abu Dhabi World Rally Team heeft de leiding behouden in het FIA World Rally Championship na een dubbele puntenscore in de Rally van Mexico. Mikko Hirvonen en Jarmo Lehtinen eindigden als vierde op de veeleisende onverharde paden in een Ford Focus RS World Rally Car, terwijl hun teamgenoten Jari-Matti Latvala en Miikka Anttila 27,6 seconden achter hen op de vijfde plaats finishten. Door dit resultaat staat Ford met een voorsprong van zes punten op de eerste plaats in de rangschikking voor de constructeurs.
Een grote hoogte en slipperige gravelpaden in de heuvels boven León, 400 km ten noordwesten van Mexico City, waren karakteriserend voor dit evenement. Regelmatig reden de rallyauto’s op hoogtes tot zo’n 2.730 meter waar de motoren door de ijle lucht soms zelfs ‘buiten adem’ raakten. Hierdoor nam het motorvermogen met zo’n 30% af. Los gravel op de paden leverde een enorm nadeel op voor de eerst startende auto’s, die de steentjes wegveegden waardoor de achterliggers een schonere weg hadden.

Hirvonen en Latvala gingen op vrijdagmorgen als eerste en derde van start waarbij Hirvonen als eerste starter het grootste nadeel had. De Fin, vorige maand winnaar van de openingsrally in Zweden, eindigde de eerste omloop als zesde, één plaats achter teamgenoot Latvala. Betere startposities op zaterdag boden de gelegenheid om op te klimmen in het klassement. Hirvonen en Latvala waren toen tweede en derde snelste in de omloop, maar maakten niet voldoende tijd goed. Ze stegen slechts naar de vierde en vijfde plaats. De derde dag was kort en de twee Ford-rijders besloten hun posities te consolideren. Op de laatste proef ging Latvala van het gas af om zijn teamleider, die zijn 100e WK-rally reed, te laten passeren, waardoor hij extra punten vergaarde in zijn strijd om de wereldtitel.

Lees ook:Derde plek voor Citroen in Rally Finland
Lees ook:Citroën stuurt richting WRC-overwinning
Lees ook:Ford zwaait Focus RS World Rally Car uit..
Lees ook:Citroen weer op het podium
Lees ook:VW scoort in WRC

7 reacties op “Ford aan de leiding in WRC na Rally van Mexico

  1. mark

    voor het gemak wordt niet gemeld dat Citroën 1,2 en 3 is geworden?? haha

    Citroën waarschijnlijk rest van het seizoen weer oppermachtig…

      /   Beantwoorden  / 
  2. keeezzum

    Ik denk zelf dat citroen keihard terugslaat net als vorigjaar

      /   Beantwoorden  / 
  3. Leo

    @Mark – Mijn probleem is dat Ford wel en Citroen geen informatie afgeeft over hun rally-avonturen. Dus het zal best zo zijn dat zijn 1,2 en 3 zijn geworden, men deelt het niet met de autopers…

      /   Beantwoorden  / 
  4. mark

    das wel vreemd dan want heb het persbericht gistermorgen op het werk al gelezen (krijgen ze direct van Citroen en dus als eerste), maar vreemd genoeg heb ik ook maar 1 site gezien waar het bericht op staat…
    maar goed dan kon je het ook niet weten inderdaad, maar doordat ik het wel wist kwam het een beetje raar over.

    nou ja goed is ook niet anders dan ja.

    indien nog weer persbericht krijg wil ik het best met je delen! heb je het als 1 van de eersten.

    gr. mark

      /   Beantwoorden  / 
  5. Leo

    @Mark – Het ligt vast aan de wijze waarop Citroen/PSA haar indeling maakt t.a.v. persberichten richting journalisten en pr-bureau’s. Wij krijgen wel allerlei verhalen die meer commercieel getint zijn, maar dit soort informatie niet. Bij andere merken gaat dat toch een stuk simpeler en krijgen we alle info keurig dagelijks aangeleverd, inclusief beelden. En zo hoort het natuurlijk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. mark

      ja helemaal gelijk in inderdaad, dat is ook absoluut zo.

      toch is het persbericht wat wij hebben ontvangen van gelijke aard als het bovenstaande bericht. raar dat het verder nergens te lezen is. nogmaals ik wil je hem gerust doorsturen.

      he groeten mark

        /   Beantwoorden  / 
  6. Leo

    @Mark – is altijd goed hoor. Temeer omdat ik al stelde dat PSA/Citroen ons dit soort informatie onthoudt, maar wel de meer commerciele info stuurt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.