Oud-oprichter van Spyker Cars werkt aan concurrent

Alsof Spyker momenteel nog niet genoeg onder vuur ligt, heeft oud-oprichter en ontwerper van de eerste kunstige Spyker sportmodellen Maarten de Bruijn laten weten dat hij plannen voor concurrentie heeft.

In 2004 brak Maarten de Bruijn met Spyker na een conflict met Victor Muller. De Bruijn was het niet eens met de vercommercialisering van het excentrieke automerk. Zijn eigen strategie neigt meer naar het produceren van een klein aantal exclusieve sportwagens met een laag streefgewicht en een capabel vermogen. Oftewel: Hetgeen waar Spyker ooit mee gestart is, maar in al haar honger naar meer en groter uit het oog is verloren.

De Bruijn wil nog niets loslaten over zijn plannen en schetsen. Hij zegt er dusver mee gevorderd te zijn, dat het ontwerp gereed is voor de bouw van conceptwagens.

Ook over de huidige gang van zaken bij Spyker en over Muller laat hij zich beperkt uit. De Bruijn ziet zeker nog wel toekomst in het merk, maar dan met een andere CEO die Spyker in rustiger vaarwateren laat dobberen.

Bron: Autointernationaal.nl

Lees ook:Spyker uit de rode cijfers
Lees ook:Spyker komt toch weer terug…
Lees ook:Herstart Spyker op komst…
Lees ook:Spyker geeft het op…
Lees ook:Spyker heeft een oogje op Lotus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.