Uber diep in het rood

Allemaal leuk die nieuwe vervoersconcepten, maar het lijkt er niet op dat je er erg veel geld aan overhoudt. Zo las ik onlangs dat Uber over vorig jaar een verlies leed van 2,8 miljard dollar (zo’n 2,6 miljard euro). Alleen al in het vierde kwartaal verloor Uber 991 miljoen dollar (932 miljoen euro). Noooit eerder maakte Uber cijfers bekend en het hoeft dat ook niet te doen. Maar nu men dat wel deed is wel duidelijk dat je wel het nodige vertrouwen moet hebben in het businessmodel om daar nog veel geld in te steken. Hoewel Uber wel de nodige groei doormaakt, de omzetten stevig stijgen, moet er ook heel wat geld worden gestoken in ontwikkeling van nieuwe diensten en investeert men ook in autonoom rijdende auto’s. Doel van dit laatste is nu net om de kosten te drukken en zo naar een beter rendement op te schuiven. Als men de Chinese activiteiten van Uber zou optellen bij de resultaten elders in de wereld, komt het totale verlies zelfs uit op 3,6 miljard Euro. Geen kattendrek….(NU)

Lees ook:Miljardenverlies bij Uber..
Lees ook:GM stopt 500 miljoen in Lyft
Lees ook:Uber komt met speciale app voor gebruikers…
Lees ook:Uber wil ook vracht gaan vervoeren..
Lees ook:Volvo en Uber gaan samenwerken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.