Jubileumactie Korterink van start….

Het oudste pand van Korterink, aan de Oude Rijksweg in Rouveen werd onlangs compleet gemoderniseerd. Hier vinden de meeste activiteiten plaats... 

Vanaf morgen staan de drie dealerbedrijven van Korterink in het teken van het veertigjarig bestaan. De komende dagen met flitsende acties, leuke extra's en tenten vol lekkers. Daarna met een hele reeks aansprekende aanbiedingen.

Ook bij Korterink De Lichtmis, Skoda, is er vanaf 9 oktober een aantal actiedagen georganiseerd 

Er is door de diverse teams van medewerkers bij het bekende autodealerbedrijf Korterink geruime tijd naar toe geleefd. Het veertigjarig jubileum van het bedrijf. Met een spetterende show vol aanbiedingen en primeurs wordt vanaf 9 oktober a.s. bijna twee weken lang zoveel aantrekkelijks geboden dat het een goed advies is zeker even langs te gaan bij een van de drie vestigingen van Autobedrijven Korterink, die zijn te vinden in Rouveen of Zwolle.   1968 

Het was in 1968 dat oprichter Henk Korterink zijn autobedrijf startte en er zijn naam aan gaf. Door in de loop van die eerste jaren als ondernemer goed te letten op de wensen van zijn toenmalige klantenkring wist hij het autobedrijf al snel te voorzien van een dealerschap voor het toen vrij onbekende en nieuwe Japanse automerk Toyota. Daarmee kreeg het bedrijf een steeds groter potentieel, zonder aan kwaliteit in te boeten. In tegendeel, Toyota zorgde voor zeer betrouwbare modellen die vooral goed betaalbaar waren en voorzien van voor de toenmalige klantkring ongekende extra’s. Zo zat er vaak standaard een autoradio in een Toyota, een extra dat je elders alleen tegen een forse meerprijs meegeleverd kreeg.

In de loop van de daarop volgende jaren werd een nieuw pand betrokken, waar het oudste van de drie vestigingen nu nog steeds te vinden is. Opvallend is ook dat bij de langst bestaande vestiging nog steeds medewerkers in dienst zijn van het eerste uur.

Korterink Zwolle trakteert samen met Skoda op een aantal flinke kortingen en taart.....

 Drie merken  

Aan het einde van de jaren negentig kreeg Korterink het dealerschap voor het Tsjechische merk Skoda aangeboden. Skoda was toen al een paar jaar onderdeel van het Volkswagen-concern en stond aan de vooravond van een complete verandering van het modelgamma. Korterink reageerde snel, zag de kansen die men kreeg met het van oudsher bekende merk, en richtte even verderop haar pand aan de Lichtmis in voor de nieuwe uitdaging. Als snel bleek dat het ondernemerschap van Korterink goed paste bij de doelstellingen van het Tsjechische merk en werd ook deze dealervestiging een begrip en komen mensen graag even kennismaken met Skoda. Een goed geoutilleerd en modern tankstation verzorgt de omgeving van de broodnodige brandstoffen, maar biedt ook nog een leuke shop. In de loop van de daarop volgende jaren werd voor Skoda nog een tweede vestigingsplek gezocht en gevonden in Zwolle, waar sinds 2002 een fraai en modern dealerpand is betrokken aan de Nicolaus Ottostraat nummer 1. In dezelfde periode werd ook besloten om in Rouveen naast Toyota ook het merk Ford te gaan voeren. Zowel verkoop als service aan auto’s van dit van oudsher ook zeer bekende merk vonden een plaats in het bekende pand aan de Oude Rijksweg.

   Verbouwing 

Maar door de eisen en verlangens van de verschillende merken en de wens om zelf ook nog betere service te kunnen bieden aan de mensen die interesse hebben voor een nieuwe of gebruikte auto, werd medio 2007 besloten tot een grondige verbouwing annex nieuwbouw van het pand aan de Oude Rijksweg. Eigenlijk bleef alleen de buitenkant van het gebouw bespaard, binnen werd alles vernieuwd. De twee merken gescheiden van elkaar opgesteld en een nieuwe en professionele schadeafdeling aan het bedrijf toegevoegd. Net voor de viering van het 40-jarige jubileum werd de laatste hand gelegd aan de afwerking van het nu zeer fris ogende gebouw. Helemaal klaar voor het op handen staande feest rond het veertig jarig jubileum.

 Jubileumshow   

Vanaf donderdag 9 oktober tot en met zaterdag de 18e oktober vinden op verschillende locaties onderdelen plaats van de grote jubileumshow. Daarbij is het Toyota/Fordpand het centrale punt, daar duurt de actie maar liefst tien volle dagen. Maar ook bij de vestigingen aan de Lichtmis en in Zwolle kunt u van 9 tot en met 18 oktober terecht voor alle voordeel dat deze jubilerende drie-merkendealer te bieden heeft. Op twee locaties (Rouveen en De Lichtmis) staan feesttenten opgesteld vol fraais en lekkers. De nieuwe Ford Fiësta, de splinternieuwe Skoda Superb. Maar ook de nieuwe Toyota Auris, de goed geslaagde middenklasser. Uiteraard ook de overige modellen van de drie merken die Korterink voert. Er zijn optredens, leuke kinderattracties, sportieve demonstraties van het Telstar-team, speciale aanbiedingen, een heel bijzondere website (www.40jaarkorterink.nl) en er is van alles en nog wat te vinden voor de inwendige mens. En wie tijdens de actiedagen een auto koopt krijgt ook nog eens een speciale en zeer aantrekkelijke actiecheque van het bekende Sporthuis Telstar uit Zwolle. Reden genoeg om tijdens de jubileumshow eens langs te gaan bij de drie vestigingen van jubilaris Autobedrijven Korterink. Want als jarige is men nu echt in de stemming om flink te trakteren……..

 

Lees ook:Zwols Skoda-feestje
Lees ook:Nieuwe Ford Fiesta komt te vroeg voor jubileum Ford dealer Korterink!
Lees ook:Korterink start Eric Selles Cars Meppel door…
Lees ook:Dealerbedrijf Korterink gaat nieuw bouwen….
Lees ook:Bij Korterink-de Lichtmis zijn ze klaar voor de Rapid Spaceback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.