Bentley doet het goed tijdens zware autorace…

Bentley 01_JL4_2679_headerDe volledig nieuwe Bentley Continental GT3, ingezet door Team M-Sport, heeft een fraai racedebuut beleefd door als vierde te finishen in de Gulf 12 Hours of Abu Dhabi. Na de eerste zes uur van de race in derde positie te hebben gelegen wist het team in het tweede deel van de race die positie tot twee uur voor de finish vast te houden. Toen ontspon zich een gevecht met de Ferrari 458 GT3 van Kessel Racing die de tweestrijd tenslotte in zijn voordeel wist te beslechten. Enkele minuten voor de finish leek het noodlot toe te slaan toen de onderkant van de auto beschadigd raakte. Maar door het racetempo aan te passen wist het team de Bentley veilig, en in vierde positie, aan de finish te brengen.

Bentley 06_JL4_1248_193Bentley’s Director of Motorsport, Brian Gush: “Wij brachten deze volledig nieuwe auto voor het eerst aan de start van een race en onze doelstelling was om de race uit te rijden en constante rondetijden te noteren. We hebben die doelstelling gerealiseerd en een vierde plek is uiterst bemoedigend, zeker gezien de concurrentie. We hebben er vertrouwen in dat we een betrouwbare en uiterst competitieve auto hebben ontwikkeld voor 2014, wanneer het echte werk begint.”

De drie Bentley Boys Guy Smith, Steven Kane en Andy Meyrick waren uiterst tevreden over de prestaties van de auto in de allereerste race voor de Continental GT3. Guy Smith: “Het was verbluffend! We konden de auto zonder problemen op de limiet rijden. Dat geeft veel vertrouwen voor de Blancpain series volgend jaar.”

De Blancpain Endurance Series gaan op 12 april 2014 van start op het circuit van Monza.

Lees ook:Bentley domineert op Silverstone
Lees ook:Chique racemonster van Bentley
Lees ook:McLaren is weer sportief bezig…
Lees ook:Mercedes SLS aan de start op Spa/Francorchamps dit weekend
Lees ook:Boutsen McLaren team klaar voor actie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.