Opel heeft nu al succes met de nieuwe Insignia

Order-bank success for new InsigniaDe nieuwe Opel Insignia scoort volgens het merk bijzonder goed. Al meer dan 50.000 orders zijn er voor binnen gekomen. Bovendien krijgt het nieuwe vlaggenschip lovende artikelen in de media in heel Europa en komt hij als winnaar uit de bus in menig vergelijkingstest. Buitengewoon goede connectiviteit en infotainment, een hoog niveau van comfort en een aansprekend design blijken doorslaggevende factoren voor veel kopers. Het aantal orders ligt ook ruimschoots boven de prognose van Opel. De orderboeken voor de Insignia Grand Sport en de Insignia Sports Tourer zijn immers pas sinds medio februari geopend. Bovendien is Opels nieuwe topmodel in veel landen nog maar net bij de dealers te bewonderen.

Opmerkelijk is de grote belangstelling voor diverse uitrustingselementen van de nieuwe Insignia. Zoals het slimme infotainment- en navigatiesysteem Navi 900 IntelliLink, de AGR-gecertificeerde ergonomische stoelen en de nieuwe generatie IntelliLux LED®-matrixkoplampen. Die belangstelling bewijst dat Opels credo om innovatieve technologie betaalbaar te maken zich vertaalt in meer klanten – de toekomst is van iedereen.

Order-bank success for new InsigniaBijna negen van de tien Europese klanten vinken Navi 900 IntelliLink aan in de optielijst; in Nederland is dit zelfs 99%. Dit is het meest uitgebreide infotainmentsysteem met geïntegreerde navigatie, een capacitieve 8-inchtouchscreen en digitale kaarten die heel Europa dekken. Tevens zijn bestemmingen via Opel OnStar of de myOpel smartphone-app direct in het navigatiesysteem te downloaden. Het beginscherm is in hoge mate naar eigen voorkeur in te richten op basis van een ‘favorits’-concept. Er is keuze uit zestig favorieten, variërend van radiozenders, telefooncontacten, afspeellijsten, navigatiebestemmingen enz. Navi 900 Intellilink is volledig compatible met Apple CarPlay, zodat koppeling met en toegankelijkheid tot data en functies met een iPhone mogelijk is. En als Opel OnStar aan boord is, zijn alle smartphones ook te verbinden met de krachtige 4G/LTE wifi-hotspot – bijvoorbeeld voor naadloze online audiostreaming.

Order-bank success for new Insignia70 % van de bestuurders van de nieuwe Opel Insignia heeft gekozen voor de AGR-gecertificeerde (Aktion Gesunder Rücken) voorstoelen, in Nederland is dit zelfs 75%. Deze zijn op talrijke manieren in te stellen en aan te passen en hebben optioneel geheugenstanden en massage- en ventilatiefuncties. Ook de nieuwe generatie van de trendsettende Opel IntelliLux LED®-matrixkoplampen is populair onder berijders. 63 % heeft deze optie geselecteerd. In de Insignia is dan elke koplamp uitgerust met zestien LED-elementen, twee keer zoveel als die van de Opel Astra. De lichtbundel van de koplampen passen zich daardoor nog sneller en nauwkeuriger aan de verkeers- en wegsituatie aan. Dankzij de nieuwe actieve bochtenverlichting is ook het zicht in bochten bij het voeren van grootlicht verder toegenomen. Tot slot hebben de koplampen een LED-spotlight in dimlichtmodule, die grootlicht ondersteunt en het zichtbereik vergroot tot wel 400 meter.

Meer dan 60 % van de kopers kiest ook voor de rijker uitgeruste uitvoeringen, omdat dan veel innovatieve opties standaard zijn. In Nederland is dit percentage zelfs 90% en is Opel OnStar altijd standaard aan boord op de nieuwe Opel Insignia.

Lees ook:Opel connects diverse modellen…
Lees ook:Opel brengt nog meer intelligent licht in het donker…
Lees ook:Opel Mokka – moderne online beleving…
Lees ook:Opel brengt krachtiger Insignia GSi Sports Tourer…
Lees ook:Opel zet nieuwe Insignia in Geneve neer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.