Opwaardering BMW 1-serie

BMW heeft de 1-serie nog eens beetgepakt en links en rechts wat verbeteringen aangebracht die de auto weer fris maken voor de komende verkoopjaren. De nieuwe editie van de volgens de Beierse fabrikant sportiefste auto in het premium compacte segment verschijnt in juli a.s. in drie- en vijfdeurs versies. Van de laatste modelgeneratie zijn tussen 2011 en dit jaar bijna een miljoen exemplaren verkocht, waarvan ongeveer 70% in Europa. Belangrijkste markten zijn Duitsland, Groot-Brittannië en China.

Nieuwe speciale uitvoeringen vanaf september leverbaar zijn de: Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow en BMW M140i Edition Shadow. Die accentueren de sportieve maar tegelijk ook elegante uitstraling met een geheel zwarte grille, zwarte inzetten in LED-koplampen en donkergetinte LED-achterlichten. Nieuwe carrosseriekleuren zijn – Sunset Orange en Seaside Blue – voor nog meer aantrekkingskracht. Vijf nieuwe sets lichtmetalen wielen (17- en 18-inch) geven de de auto een extra sportief accent.

Geen facelift zonder geheel nieuw dashboard. Dat is nog meer op de bestuurder en zorgt voor een ruimtelijker effect. Exclusieve materialen en nieuwe optionele Cognac Dakota lederen bekleding geven interieur nog meer klasse. Innovatief bedieningsconcept met nieuwste generatie iDrive. Optioneel navigatiesysteem Professional met 8,8-inch display, spraakbesturing en iDrive-controller met aanrakingsgevoelig oppervlak.
BMW ConnectedDrive Services bieden ongekend hoog niveau van connectiviteit. Nieuwe BMW 1 Serie is leverbaar met Real Time Traffic Information (RTTI) met waarschuwingsfunctie voor gevaar, toegang tot auto via Remote Services en geïntegreerde Microsoft Exchange-functie om e-mails te delen, agenda en contactgegevens bij te houden. Smartphone-integratie via Apple CarPlay, inductieladen en wifi-hotspot voor maximaal tien apparaten (optioneel). Het is een mooi lijstje geworden en voor de liefhebber van het merk/type genoeg reden om te gaan shoppen bij de BMW-dealer denk ik.

Daarvoor zorgt ook een breed gamma krachtige en efficiënte motoren. Het hele pakket omvat drie-, vier- en zescilinder benzinemotoren naast moderne drie- en viercilinder diesels. Vermogens lopen daarbij uiteen van 70 kW (95 pk) in BMW de 114d tot 250 kW (340 pk) in de M140i. Een gecombineerd verbruik van 3,4-7,8 l/100 km moet mogelijk zijn net als gecombineerde CO2-emissies 89-179 g/km.
Als altijd blijft die 1-serie voorzien van achterwielaandrijving (uniek in dit segment) wat volgens BMW zorgt voor perfecte rijdynamiek. Meer details volgen vast ergens rond de introductie in de showroom.

Lees ook:Toyota Auris met extra’s – The Black Edition…
Lees ook:BMW prijst de 3-serie Touring…
Lees ook:Jeep komt met speciale Wrangler; de Black Edition II !
Lees ook:Sportieve automaten bij Audi
Lees ook:Smart brengt lichtend actiemodel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.