Vijf nieuwe bouwtrucks van MAN voor Herms

MAN Bouwtruck HermsW. Herms & Zn B.V. uit Epe is een veelzijdige familieonderneming die zich toelegt op vrijwel alle disciplines in bouwlogistiek. Dat leidt tot een even veelzijdig wagenpark waar alleen trucks die aan een combinatie van eigenschappen voldoen, deel van mogen uitmaken. Het werk van Herms omvat transport met onder andere diepladers, sloopwerk, afvalinzameling, het vervoer van zand en grind, verhuur van rijplaten en hijswerk. Het wagenpark bestaat uit meerdere merken, maar toen directeur Willian Herms een inventarisatie had gemaakt van wat er nodig was aan nieuwe voertuigen, bleek al snel dat alleen MAN kon voldoen aan de wensen van het bedrijf.

MAN Herms 800_herms2Herms had diverse “speciale” meerassers nodig, zowel een 8×2, 10×4 en 8×8 widespreads. MAN kon hier natuurlijk prima aan voldoen. Met behulp van Wierda Voertuig Techniek werden twee 8×4 MAN’s omgebouwd tot vijfassers die aan alle geldende eisen in ons land voldoen. De kraanauto van Herms betreft een vierasser, maar dan als 8×2 met een sturende achterste as. Bij deze truck werd door Wierda Voertuig Techniek het cabinedak verlaagd voor de kraanopbouw. Helemaal nieuw is MAN niet in het wagenpark van Herms. ”We hadden er al drie en die gaven geen aanleiding om aan dit merk te twijfelen.” Uiteindelijk schafte Herms twee MAN’s TGS 43.440 8×8 WS aan, twee stuks MAN TGS 50.480 10×4 WSA en de eerder genoemde kraanauto.

De beste bouwkwaliteit, de meest flexibele wendbaarheid en het hoogste laadvermogen in combinatie met een goede aslast waren de voornaamste eisen die Herms aan zijn nieuwe trucks stelde. Herms is behalve in Epe, ook actief vanuit Doetinchem en Amersfoort.

Lees ook:MAN’s voor Teeuwissen
Lees ook:Pouw kiest voor MAN
Lees ook:MAN levert hybride-trucks aan grondverzetter
Lees ook:Wierda MAN-dealer van het jaar…
Lees ook:MAN’s voor Den Hartogh Rozenburg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.