SEAT komt met nieuwe SUV – Made in Germany!

SEAT plannen 1920_seatannualmediaconferencelargesuvannouncementHet modelprogramma van SEAT wordt volgens recent gepresenteerde plannen opnieuw uitgebreid. De Spaanse VW-dochter versterkt het productoffensief met een derde SUV als haar nieuwe topmodel. Als derde SUV binnen het modelprogramma, wordt deze nieuwkomer boven de succesvolle Ateca gepositioneerd. De ruime SUV krijgt naar wens vijf of zeven zitplaatsen en arriveert in 2018 bij de SEAT-dealers.

Eerder al, in de tweede helft van dit jaar, introduceert SEAT de Arona, een compacte crossover die in Barcelona wordt geproduceerd op hetzelfde platform als de Ibiza. De productie van de SUV die SEAT vandaag aankondigt, zal plaatsvinden in de Volkswagen-fabriek in het Duitse Wolfsburg, waar op basis van het MQB A2-platform nu al geproduceerd wordt.

De nieuwe SUV zet het modellenoffensief van SEAT ook na 2017 voort en gaat de komende jaren een aanzienlijke bijdrage leveren aan het nog verder verbeteren van de financiƫle resultaten van het Spaanse merk. SEAT kondigde het nieuwe model aan tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers over 2016. SEAT noteerde afgelopen jaar de beste resultaten ooit in de historie van de onderneming, met een winst van 143 miljoen euro over 2016.

Lees ook:Seat richt blik op de toekomst….
Lees ook:Leon is omzet- en winstmaker bij SEAT…
Lees ook:Seat plant compacte SUV
Lees ook:Kijken naar de geboorte van een Seat Leon?
Lees ook:SEAT groeit jaar na jaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.