Nissan heeft een nieuwe Micra….

Er is volgens Nissan zelf maar één woord om de nieuwe Micra te omschrijven: revolutionair. De vijfde generatie van Nissans compacte model is opnieuw een stap voorwaarts ten opzichte van de vorige generaties van de toch zeer succesvolle Micra. Die Micra is trouwens al sinds 1983 in Europa op de markt.

De nieuwe Nissan Micra is langer, breder en lager dan ooit tevoren. Het model staat nu qua formaat in het hart van het felbevochten B-segment van de automarkt. De auto is volgens de Japanners ontworpen en ontwikkeld met de behoeften van de beoogde doelgroep bovenaan op de lijst van vereisten voor het nieuwe model. Nissan wil met de nieuwe Micra weer doordringen tot de top tien van het B-segment en concurreren met de beste en populairste auto’s in dat segment. In vergelijking met zijn belangrijkste concurrenten overtreft de nieuwe Nissan Micra de doelstellingen die Nissan zelf heeft gesteld.

Ook op technologisch gebied is de geheel nieuwe Nissan Micra een vooruitstrevende auto. Hij is voor het eerst ook voorzien van rijhulpsystemen die normaliter alleen in duurdere auto’s verkrijgbaar zijn. Deze zijn dus niet alleen nieuw voor de Micra, maar ook nieuw in het B-segment. Bijvoorbeeld Intelligent Lane Intervention: een systeem dat indien nodig de auto met zachte dwang weer terug in de rijstrook leidt. Nissans Intelligent Around View Monitor-camerasysteem – bekend van de QASHQAI en de JUKE – is voor het eerst ook leverbaar in de nieuwe Micra. Dit en andere systemen illustreren nadrukkelijk Nissan Intelligent Mobility, Nissans visie op een toekomst zonder schadelijke emissies en zonder doden in het verkeer. Voor muziekliefhebbers is het BOSE Personal-audiosysteem waarschijnlijk een van de hoogtepunten van de nieuwe Micra. Uniek in het B-segment zijn de geavanceerde speakers in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel, waarmee de berijder van de nieuwe Nissan Micra midden in zijn favoriete muziek zit.

In 2017 maakt de nieuwe Nissan Micra opnieuw kans op de titel Auto van het Jaar, want het is een van de zeven auto’s die genomineerd is. De winnaar van de titel wordt bekendgemaakt tijdens de Autosalon van Genève op 7 maart 2017. In enkele Europese landen is de nieuwe Nissan Micra al te bestellen, in de rest van Europa kan dat vanaf januari 2017. De eerste auto’s worden naar verwachting in maart of april 2017 afgeleverd, afhankelijk van de markt. Prijzen maakt Nissan binnenkort bekend. Helaas zijn er maar weinig foto’s beschikbaar. Nissan zelf stuurde er slechts een mee met het eerste persbericht. Daar moeten we het voorlopig nog even mee doen….

Lees ook:Nissan Micra leaseauto van het jaar…
Lees ook:Nissan komt met nieuwe Pulsar…
Lees ook:Vijf jaar Nissan LEAF – en dat moest gevierd….
Lees ook:Nissan komt met speciale Micra
Lees ook:Nissan gepassioneerd over de Pulsar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.