Nieuwe Mercedes EX – volledig elektrisch!

Mercedes EQMercedes-Benz zet de volgende stap bij de invoering van het elektro-offensief: het eerste serieproductiemodel van het nieuwe label EQ zal tegen het eind van dit decennium in de Mercedes-Benz fabriek in Bremen geproduceerd worden. “Emissievrije auto’s zijn de toekomst. Ik ben verheugd dat we voor de serieproductie van ons eerste elektrische EQ-model kunnen rekenen op een van onze belangrijkste partners binnen het wereldwijde productienetwerk: onze collega’s in Bremen. De fabriek in Bremen levert een maximum aan flexibiliteit en snelheid alsmede Mercedes-Benz kwaliteit vanaf de basis, ook voor elektrische modellen”, aldus Dieter Zetsche, CEO Daimler AG en hoofd Mercedes-Benz Cars.

Het productiemodel is gebaseerd op de EQ-showcar – een elektro-auto met de looks van een sportieve SUV-Coupé – die in september op de Autosalon van Parijs werd gepresenteerd. Met een actieradius tot 500 kilometer en de typische sterke Mercedes-Benz eigenschappen op het gebied van veiligheid, comfort, functionaliteit en connectiviteit, is de showcar een voorbode van een nieuw tijdperk. Het label EQ is een elementair onderdeel van de bedrijfsstrategie voor toekomstige mobiliteit gebundeld onder de term CASE. De vier letters staan voor de vier strategische pijlers connectiviteit (Connected), autonoom rijden (Autonomous), flexibel gebruik (Shared & Services) en elektrische aandrijving (Electric), die intelligent verbonden worden.

Mercedes-Benz Cars plant om in 2025 meer dan tien volledig elektrische voertuigen in het aanbod te hebben. De nieuwe elektro-auto’s kunnen gebouwd worden binnen het bestaande wereldwijde productienetwerk met fabrieken op vier continenten. Het productportfolio van de fabriek in Bremen bestaat uit tien verschillende modellen. Naast voertuigen met conventionele verbrandingsmotoren, rollen ook plug-in hybrides van de C-klasse en de GLC van de productielijn. Daarnaast zal ook de GLC F-CELL – het wereldwijd eerste waterstofmodel met plug-in-technologie – in Bremen gebouwd worden. Met de bevestiging voor de nieuwe elektro-SUV van het EQ-merk, dekken auto’s ‘made in Bremen’ in de toekomst het hele portfolio van intelligente aandrijving en technieken af.

De accu voor de nieuwe elektro-auto wordt ontwikkeld door Daimler-dochteronderneming ACCUMOTIVE en geproduceerd in Kamenz (Saksen). Binnen de ondernemingsstrategie CASE wordt de productie momenteel uitgebreid met een investering van 500 miljoen euro. In Kamenz ontstaat daarmee een van de modernste en grootste accufabrieken van Europa. Voortaan worden in Kamenz lithium-ion-accu’s geproduceerd voor alle geëlektrificeerde modellen van Mercedes-Benz en smart – van plug-in hybrid tot volledige elektrische modellen. Er worden daarnaast ook accu’s voor de vaste Mercedes-Benz energieopslagunits alsmede 48-voltsystemen geproduceerd. In totaal investeert Daimler ruim een half miljard euro in de opbouw van een wereldwijd productienetwerk voor accusystemen.

Lees ook:Ook BMW gaat voor elektrisch….
Lees ook:Mercedes en smart aan het lichtnet…
Lees ook:Mercedes en Renault/Nissan versterken hun band..
Lees ook:Indrukwekkende verkopen bij Mercedes-Benz
Lees ook:Elektrische Vito’s voor Deense Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.