Mazda heeft nieuwe Zaanse dealer…

Jonk_Purmerend-01_dec14_nl_jpg72 (2)Sinds 1 december jl. is Autobedrijf Adrie Jonk in Purmerend de nieuwe Mazda-dealer voor de regio Zaanstreek – Waterland met uitzondering van Zaandam. In het fraaie en moderne pand aan de Newtonstraat 34 – 40 wordt een apart deel ingericht voor de nieuwste modellen van Mazda. Adrie Jonk is al dealer van Honda en Seat en de Mazda-activiteiten in de genoemde regio betekenen een uitbreiding van het Mazda-dealernetwerk.

De uitbreiding van het Mazda-dealernetwerk met de vestiging in Purmerend komt op een goed moment. Midden oktober maakte Mazda zijn cijfers bekend over het derde kwartaal van 2014.
Die lieten een verkoopstijging zien van 19 % vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Mazda3_2013_Hatchback_action_10__jpg72-2Mazda behoort daarmee tot één van de snelst groeiende autofabrikanten in Europa en dat terwijl de groei van de Europese markt voor personenauto’s terugliep tot 5 % *. Het Europese marktaandeel van Mazda kwam in het derde kwartaal uit op 1,51 %, daar waar dit marktaandeel in dezelfde periode van 2013 nog 1,34 % bedroeg en 1,06 % in 2012. In Nederland steeg de omzet in het derde kwartaal van 2014 met 8 %.
Belangrijkste reden voor de sterke groei van Mazda zijn de veelgeprezen modellen van de nieuwe generatie, die het grootste deel van de omzet beslaan. De Mazda3 is vooral populair in heel Europa, met in een aantal landen een verkoopstijging van meer dan 100 % vergeleken met vorig jaar, waaronder Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden en Spanje. De volledig nieuw ontworpen Mazda3, Mazda6 en Mazda CX-5 beschikken alle drie over het complete scala aan SKYACTIV-technologieën. Deze modellen zijn licht van gewicht en zuinig, zonder compromissen te doen aan prestaties, veiligheid of Mazda’s gepatenteerde rijplezier. Ze zien er bovendien goed uit dankzij het Kodo – Ziel van Beweging designthema. De al even innovatieve nieuwe generatie Mazda2 zal begin 2015 toetreden tot de Mazda line-up en in de derde week van november werd in Los Angels een compleet nieuw model onthuld, de Mazda CX-3, dat volgend jaar juni aan de line-up zal worden toegevoegd.

Lees ook:Mazda groeit snel in Europa…
Lees ook:Nieuwe dealer voor Mazda in Nieuwegein…Cluistra!
Lees ook:Groei en vertrouwen bij Mazda
Lees ook:Mazda draait lekkere cijfers…
Lees ook:Mazda verkopen 2015, plus 21%!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.