Lexus; veilig voor voetgangers!

Lexus 1303-01_Lexus_IS_300hOm aanrijdingen met voetgangers te voorkomen, is er volgens de Duitse ADAC (zusterorganisatie ANWB)geen beter systeem op de markt dan Lexus’ Advanced Pre-Crash Safety systeem (A-PCS).

De ADAC testte de ongevallendetectiesystemen van BMW, Mercedes, Volvo en Lexus én dat van Mobileye; een radar die in elke auto achteraf ingebouwd kan worden. Tijdens de omvangrijke test met dummy’s van voetgangers werden de systemen aan zes proeven onderworpen: stilstaande voetgangers, bewegende voetgangers, plotseling overstekende kinderen, voetgangers die op het laatste moment stoppen, de werking van het systeem als het donker is en de manier waarop het systeem de inzittenden waarschuwt.

Lexus _20131112_01-Nieuwe-CT200h-onthuld-op-Guanghzou-Motor-Show_Lexus A-PCS, dit jaar geïntroduceerd op de nieuwe Lexus LS 600h, komt als beste uit de bus. Het systeem combineert radarsensoren met een stereocamera. Deze stereocamera kan niet alleen méér zien maar ook 3-dimensionaal kijken. Hierdoor kan de auto complexe situaties sneller doorgronden en presteert Lexus duidelijk het beste op het onderdeel ‘plotseling overstekende kinderen’ – waarbij een kind plotseling vanachter een geparkeerde auto de straat op rent.

Verder vallen de scores voor het detecteren van stilstaande en overstekende volwassenen op: deze krijgen van de ADAC het predicaat ‘zeer goed’. Ook voor wat betreft de werking ’s nachts, scoort Lexus A-PCS met afstand ‘best of class’ en remt keurig af tot ‘wandeltempo’ als een voetganger op het laatste moment besluit om tóch niet over te steken.

Het Advanced Pre-Crash Safety systeem kijkt niet alleen buiten de auto, maar ook naar binnen om te zien of de bestuurder zijn aandacht wel op de weg houdt. En natuurlijk detecteert het niet alleen voetgangers, maar ook alle andere denkbare weggebruikers en obstakels.

Lees ook:ADAC test noodremsystemen; Subaru en Audi zeer betrouwbaar!
Lees ook:Volvo biedt veel veiligheid bij XC60
Lees ook:Lexus geeft prijzen vrij voor LC 500 Coupe
Lees ook:Fraaie coupe van Lexus: de RC!
Lees ook:Lexus scherpt ontwerp LX570 stevig aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.