Weer een nieuwe hybride BMW; de Active Tourer Outdoor Concept

201307-P90127957-zoom-origBMW presenteert de Concept Active Tourer Outdoor; een studie van een stoere crossover met plug-in hybridetechnologie. De driecilinder 1,5 liter grote TwinPower Turbo-benzinemotor levert samen met de elektromotor 140 kW (190 pk) gecombineerd vermogen. Puur elektrisch rijden is mogelijk over een afstand van 20 tot 30 kilometer, waardoor een verbruik van minder dan 2,5 l/100 km gemiddeld mogelijk is. De BMW Concept Active Tourer Outdoor is onthuld op de Outdoor-vakbeurs in Friedrichshafen.

De BMW Concept Active Tourer Outdoor geeft een realistisch beeld van een nieuw compact model met de duurzame eDrive aandrijftechnologie, die eerder is gepresenteerd in de BMW i8. Een concept dat met zijn uiterlijk sportieve en avontuurlijke ingestelde automobilisten zal aanspreken. Het studiemodel is 4.350 millimeter lang, 1.833 millimeter breed en 1.576 millimeter hoog. Mede dankzij de lange wielbasis van 2.670 millimeter, de hoge daklijn en de dwarsgeplaatste benzinemotor die de voorwielen aandrijft, is de BMW Concept Active Tourer Outdoor opvallend ruim.

201307-P90127950-zoom-origOpvallend is het gemiddelde brandstofverbruik van de zogenoemde BMW eDrive, het aandrijfconcept dat ook in de spectaculaire BMW i3 en BMW i8 wordt toegepast. Dat is minder dan 2,5 l/100 km met een CO2-emissie van minder dan 60 g/km. De lithium-ion high-performance-accu’s zijn onder de laadvloer van de bagageruimte gemonteerd, kunnen via een 220V stopcontact worden opgeladen. Door het slimme energiemanagement van de ECO PRO-modus en recuperatie van remenergie op beide assen is de BMW Concept Active Tourer Outdoor in staat een afstand van 20 tot 30 kilometer volledig elektrisch af te leggen.

Slim is een in het interieur geïntegreerde fietsendrager. Hiermee kunnen twee fietsen droog, schoon en veilig in de auto worden vervoerd. Na gebruik is de drager in de zijkant of laadvloer weg te klappen, zodat de maximale laadcapaciteit weer beschikbaar is. Het sportieve outdoor-karakter van de BMW Concept Active Tourer Outdoor wordt extra geaccentueerd door de exclusieve oranje ‘Gold Race’-exterieurkleur en 20-inchwielen. De middenconsole is afgewerkt met ‘MoonGrey’ aluminium en ‘MoonRock Grey’ en ‘MoonWhite’ leder net zoals bij andere delen van het interieur. De bagageruimte is afgewerkt met makkelijk schoon te maken kunststof in ‘MoonRock Grey’. En nu maar afwachten of deze fraaie concept Tourer er ook in werkelijkheid zal komen. Het geeft wel aan dat BMW net als de overige Duitse fabrikanten slim omgaat met de in de toekomst steeds strengere EU-eisen op het gebied van verbruik en uitstoot.

Lees ook:BMW’s antwoord op de Golf?
Lees ook:Moedig en schoon model van BMW
Lees ook:BMW 2 – prijzen en specificaties
Lees ook:Prijs nieuwe BMW 2-serie hybride bekend
Lees ook:Drie nieuwe motoren voor BMW 2-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.