Golf R Cabrio heeft een prijs

De 265 pk sterke Golf R Cabriolet is de snelste open Golf ooit: de topsnelheid bedraagt 250 km/h en de ‘0-100’ duurt 6,4 seconden. Daarbij vergt het openen van de softtop slechts 9 seconden. De Golf R Cabriolet is het topmodel van de modelreeks. Voor Nederlandse klanten is een exclusieve oplage van vijf auto’s beschikbaar, de vanafprijs bedraagt 56.290 euro. Er is al een Golf Cabrio vanaf 28.990 euro.

De Golf R Cabriolet is ontwikkeld door de R-divisie van Volkswagen. Hij deelt zijn technische basis met de Scirocco R. Dat betekent dat de 265 pk sterke 2.0 TFSI-krachtbron via een zestraps DSG-transmissie de voorwielen aandrijft. De cijfers voor topsnelheid (250 km/h) en ‘0-100’ (6,4 s) zijn indrukwekkend. De rijbeleving krijgt een extra dimensie doordat het maximale koppel van 320 Nm beschikbaar is van 2.500 tot 5.000 tpm. Ofwel: kracht op afroep en supersnelle tussensprints. Het gemiddelde verbruik bedraagt 1:12,2 (8,2 l/100 km – CO2: 190 g/km).

De extreem stijve carrosserie vormt de basis voor het zeer dynamische weggedrag van de Golf R Cabriolet. Daarnaast beschikt hij over het elektronische sperdifferentieel XDS en een verlaagd sportonderstel (-2,5 cm) met 18-inch lichtmetalen wielen. Optioneel is de DCC adaptieve demping met keuze uit de Sport-, Normal- en Comfortmodus.

Dankzij de elektro-hydraulische bediening opent de perfect geïsoleerde softtop van de Golf R Cabriolet in maar 9 seconden. Sluiten duurt 11 seconden. Standaard zijn rolbeugels, die indien nodig automatisch tevoorschijn komen, en vijf airbags. De uitrusting omvat daarnaast: bi-xenon verlichting, LED-achterlichten, ‘R’-bodykit, automatische airco, sportstoelen, lederen bekleding, multifunctioneel ‘R’-sportstuur, Alarm ‘Plus’ en Radio RCD 310 met zes luidsprekers.
De Golf R Cabriolet komt dit voorjaar op de markt. Hij is er vanaf 56.290 euro. De reguliere Golf Cabriolet is leverbaar vanaf 28.990 euro inclusief BTW en BPM.

Lees ook:Golf GTI Performance – nog meer plezier voor nette prijs!
Lees ook:VW Golf GTI Clubsport S – snelste versie uitverkocht!
Lees ook:Audi A5 Cabrio, nu bestellen in maart a.s. rijden….
Lees ook:Abonneer je eens op een Volkswagen Golf…
Lees ook:Audi’s nieuwe A3 Cabrio; levering start lente volgend jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.