Prijzen nieuwe Mazda 6 bekend…

Mazda maakte de prijzen bekend voor alle versies van de nieuwe Mazda6, zoals die vanaf januari 2013 beschikbaar zijn in Nederland. Ook gaven de Japnners een beeld van de verschillende uitrustingsniveaus van beide carrosserievarianten, de Sedan en de Sportbreak. De officiële lancering van de gloednieuwe Mazda6 Sportbreak vindt, als eerste land wereldwijd, deze week plaats bij de Nederlandse Mazda-dealers. Eerst leverbare versie is dan de Sportbreak TS+ met Lease Pack met 2.0 liter benzinemotor die 145 pk levert, A-label bezit en 20 % zakelijke bijtelling biedt voor een prijs van € 31.990,-. Alle versies van de nieuwe Mazda6 hebben trouwens een A-label, met uitzondering van de Sportbreak diesel automaat.
Vanaf januari volgend jaar zal in Nederland ook de Mazda6 Sedan leverbaar worden, zowel met benzine- als met dieselmotor. Prijzen beginnen voor beide carrosserievarianten bij € 28.990,-.
Vooral de handgeschakelde versie met de SKYACTIV-D 2.2 liter dieselmotor van 150 pk zal dan volgens Mazda veel belangstelling krijgen, gezien ook de daarop geldende 20 % zakelijke bijtelling. Bovendien heeft de prospectkoper/leaseklant dan ook nog eens de keuze uit vijf uitrustingsniveaus. Met als belangrijkste de TS+ met Lease Pack of de GT-M, de meest luxe uitvoering met standaard onder meer lederen interieur, 19 inch wielen, Bose® audio en een achteruitrijcamera. Vanaf januari zijn ook meteen de dieselversies van de Sportbreak beschikbaar, maar voorlopig alleen voorzien van de zestraps automatische versnellingsbak. De handgeschakelde versies volgen enkele maanden later.
Topmodel van de complete line up van de nieuwe Mazda6 is de GT-M met de nieuwe SKYACTIV-G 2.5 liter benzinemotor met 192 pk. Verkrijgbaar als Sedan en als Sportbreak en standaard voorzien van automaat met schakelflippers achter het stuurwiel, sunroof en de nieuwe Mazda Radar Cruise Control, die een veilige afstand aanhoudt tot voorliggend verkeer tot snelheden van 200 km/u, door waar nodig te remmen en de snelheid aan te passen. Deze topmodellen zijn, evenals alle dieselversies en de andere GT-M modellen, ook voorzien van i-ELOOP, het nieuwe regeneratieve remsysteem van Mazda, waarbij elektriciteit wordt teruggewonnen bij snelheidsvermindering en afremmen.

Lees ook:Prijzen en specs. Mazda 6 Wagon
Lees ook:Mazda stelt prijzen bij…
Lees ook:Mazda6 Sportbreak met lage bijtelling
Lees ook:Mazda zet nieuwe modellen volgende maand in de showroom..
Lees ook:Peugeot brengt tweede 208 met 14% bijtelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.