Stoere Zweed; Volvo V40 Cross Country

Volvo opende in 1997 met de V70 Cross Country een geheel nieuw marktsegment. Nu, vijftien jaar later, zet Volvo naar eigen verklaring met de nieuwe V40 Cross Country – door een slimme combinatie van stoere robuustheid en expressieve elegantie – een nieuwe maatstaf door het Cross Country-concept in het premium C-segment te introduceren.

De Volvo XC-modellen laten graag hun spieren zien, maar de V40 Cross Country heeft een ingetogen offroad-look dankzij de unieke details die zijn geïntegreerd in het stijlvolle design. De V40 Cross Country is 40 mm hoger dan in de huidige V40. De stoere uitstraling wordt versterkt door een aantal unieke Cross Country-details:

De wielen zijn van hetzelfde formaat als die van de Volvo V70, maximaal 19 inch.
Voorzijde met de contrasterende voorbumper en honingraatgrille en de verticaal geplaatste LED-dagrijverlichting.
Sterk geprofileerde, contrasterende ‘side-skirts’.
Contrasterende achterbumper met geïntegreerde ‘skidplate’.
Elegante, verfijnde premium crossover

De vijfdeurs, vijfpersoons premium all-roader is voorzien van diverse offroad-kenmerken, zoals de geanodiseerde, hoogglanzend zwarte raamlijsten, de zwarte spiegelkappen en de sierlijke dakrails. ‘De V40 Cross Country behoudt de stijlvolle uitstraling van de V40, doordat de stoere stylingdetails met oog voor detail in het design zijn verwerkt. De auto heeft een extravert, expressief karakter en staat open voor elke vorm van avontuur’, zegt Simon Lamarre, Exterior Design Manager voor de V40 Cross Country.

In het interieur komt de carrosseriekleur Raw Copper waarin de auto wordt geïntroduceerd, terug in de contrasterende stiksels – en die kunnen nog verder worden benadrukt met de Copper Dawn-kleurige inleg voor de middenconsole. De lederen bekleding wordt aangeboden in vijf versies, waaronder die met de accentkleur Espresso Brown.

De Volvo-dealers zullen evt. geinteresseerden in deze stoere offroader graag vertellen wat de auto kost, ook in de lease, en als het nodig is een overtuigende proefrit afspreken denk ik zo…

Lees ook:Volvo prijst S60/V60 Cross Country
Lees ook:Volvo prijst de V90 Cross Country
Lees ook:Volvo voor het terrein….V60 Cross Country
Lees ook:Volvo breidt gamma V40 extra uit in 2016
Lees ook:Volvo verzorgt shuttleservice tijdens Design Week Eindhoven..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.