Verbond zet automobilist 1.000.000ste schade in ’t zonnetje

Efficiëntie en klantvriendelijkheid zijn erg bepalend voor de tevredenheid van de consumenten over de afhandeling van hun autoschade. Doorgaans lukt het verzekeraars om, samen met hun zelf benoemde zakenpartners, blikschaden binnen 14 dagen af te handelen. En dat terwijl er dagelijks meer dan 5.000 schadegevallen ontstaan. Goede reden om van de miljoenste schade een geluk bij een ongeluk te maken voor de verzekerde. Fred Zwart uit Velsen was de ‘gelukkige’: hij kreeg uit handen van Verbondsdirecteur Richard Weurding een witte cabriolet als leenauto.
Nederlanders zijn een mobiel volk. Met ruim zeven miljoen auto’s en nog eens bijna twee miljoen voertuigen als vrachtwagens, bedrijfswagens en landbouwvoertuigen is het vaak erg druk op de Nederlandse wegen. Hoewel de meeste autoritten goed gaan, krijgen autoverzekeraars jaarlijks toch zo’n twee miljoen schaden te verwerken. Dat zijn er ruim 5.000 per dag. In totaal keren deze verzekeraars zo’n 3,5 miljard euro aan claims uit. Ondanks deze duizelingwekkende aantallen, zijn de meeste autoschaden binnen 14 dagen afgehandeld.
Dat doen verzekeraars niet alleen: bergers, schade-experts, schadeherstelbedrijven en de overheid werken uitstekend samen. Maar de verzekerde zelf speelt ook een heel belangrijke rol. Hoe sneller en vollediger de schademelding wordt ontvangen, hoe eerder de verzekeraar de schade kan afwikkelen. De vorig jaar geïntroduceerde app ‘mobielschademelden’, die het papieren formulier kan vervangen, helpt daarbij. De verwerking van gegevens en afhandeling van schade gaat niet alleen sneller via de app, de verzamelde gegevens leveren op termijn ook informatie op over knelpunten in het Nederlandse wegennetwerk. Daarmee kan de overheid aan de slag in het kader van verkeersveiligheid. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Lees ook:Grote steden goed voor veel schade
Lees ook:Teslarijders houden zich het minst aan de regels…
Lees ook:Hoe bespaar je eenvoudig tot €200 op je autoverzekering?
Lees ook:Meer autoschadeclaims door hevige sneeuwval
Lees ook:Autoverzekering

2 reacties op “Verbond zet automobilist 1.000.000ste schade in ’t zonnetje

  1. pascal

    5000 schadegevallen per dag is best veel. Met de zomerperiode denk ik dat het piekt. Als je naar het zuiden rijd dan zie je behoorlijk veel auto’s langs de weg staan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Als ik een dagje onderweg ben, en dezer dagen is dat door combi van zakelijk en prive dus regelmatig het geval, zie je heel wat automobilisten die volgens mij bewust of onbewust uit zijn op schade. Er wordt vaak slecht gereden, te hard, te dicht op elkaar, men komt naar links zonder te kijken, rijdt veel te hard met aanhangers en caravans, en ga zo maar door….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.