Nog meer Koreaans nieuws..

Hyundai showt in Detroit ook haar nieuwe Genesis. In feite een facelift voor het oudere model, maar toch. De vernieuwde Hyundai Genesis Coupé is nog sportiever vormgegeven. Deze aansprekend gelijnde achterwiel aangedreven sportcoupé is nog maar relatief kort op de Nederlandse markt. In Amerika rijdt de Genesis al langer met veel flair rond. Omdat Hyundai ook daar graag de concurrentie voorblijft werd het tijd werd voor een facelift. Hyundai deed daarbij geen half werk. Het resultaat: De nieuwe Genesis Coupé heeft in feite een serieuze upgrade gekregen. De 1.470 kilogram wegende sportauto straalt door de dynamisch getekende voorzijde waarin de hexagonale (zeshoekige) grille in het oog springt pure sportieve kracht uit. Ook de koplampunits en de achterzijde van de auto zijn gewijzigd. Verder is het onderstel aangepast en is de instap naar achteren meer toegankelijker geworden.
De belangrijkste wijzigingen zitten verborgen onder de motorkap en zijn te vinden in het interieur. De toch al niet kinderachtige motoren van respectievelijk 303 pk voor de V6 en 210 pk voor de 2.0 turbo zijn volledig onder handen genomen door de performance afdeling van Hyundai. De nieuwe Hyundai Genesis Coupé is nu verkrijgbaar met een 3.8 liter V6-motor met 350 pk (bij 6.400 t.p.m.) met een koppel van 295 Nm bij 5.300 t.p.m.
De 2.0 liter viercilindermotor heeft nóg meer aan kracht gewonnen. Het vermogen bedraagt nu liefst 275 pk bij 6.000 t.p.m, terwijl het koppel (275 Nm bij 2.000 t.p.m.) ook beslist niet misselijk is. Hyundai introduceert voor beide versies van de Genesis Coupé en nieuwe in eigen huis ontwikkelde 8-traps automaat met schakelflippers aan het stuur. Ook is een handbak met zesversnellingen verkrijgbaar.
De nieuwe Hyundai Genesis Coupé wordt na de zomer in Nederland geïntroduceerd.

Lees ook:Onthuld: Hyundai Genesis Coupé
Lees ook:Hyundai Genesis – Facelift en diesel op komst…
Lees ook:Hyundai Genesis; nog eens proberen!
Lees ook:Nieuwe Coupé van Hyundai
Lees ook:Hyundai brengt vlotte i20 Coupe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.