Hyundai showt potente Veloster

Hyundai voegt met de Veloster 1.6 turbo een pittige maar vooral ook betaalbare sportieve auto aan haar gamma toe. Samen met de nieuwe Genesis staat die vlottere Veloster vol in het spotlicht tijdens de Detroit North American International Auto Show, die deze week begint.
De Hyundai Veloster met meer dan 200 pk, dat zijn serieuze cijfers voor mensen die houden voor doorrijden. Met de introductie van deze imagomaker toont Hyundai niet alleen haar spierballen in Detroit, maar laten de Koreanen meteen fijntjes aan de concurrentie weten dat het merk zich op alle fronten kan meten met de gevestigde orde. De Hyundai Veloster geeft een flinke boost aan het imago van het merk, dat in Europa vooral aan de weg timmert met de goedkopere i-modellen, zoals de nieuwe Hyundai i40, de Hyundai i10, Hyundai ix20, Hyundai ix35 en vanaf maart dit jaar met een volledig nieuwe Hyundai i30. Men heeft eindelijk door waar Europese, lees Nederlandse klanten voor vallen en verliet de soms wat wonderlijke vormgeving van de oudere modellen.
De Hyundai Veloster is daarbij een aardige, vlotte verschijning op de Nederlandse wegen. De Veloster valt niet alleen op vanwege het dynamische uiterlijk, maar ook door de unieke 2 + 1 deurconfiguratie – een portier voor de bestuurder en 2 deuren voor de passagiers. De Hyundai Veloster is het afgelopen jaar in Nederland geïntroduceerd met een efficiënte 1.6 GDI motor die 140 pk levert. Over een paar weken staat ook de Hyundai Veloster 1.6 GDI DCT, met soepel schakelende automaat met dubbele koppeling bij de Hyundai-dealer. Door de Hyundai Veloster nu te voorzien van een sterkere 1.6 turbomotor, die in de Amerikaanse variant overigens 201 pk levert, voldoet Hyundai nu niet alleen aan de wensen van sportieve rijders, maar gaat deze combinatie (turbo met directe inspuiting) ook zeer efficiënt met brandstof om. In de Amerikaanse set up verbruikt de Hyundai Veloster 1.6 GDI turbo slechts 1 liter brandstof op 13,2 kilometer.
Aanpassingen voor Europese markt

Lees ook:Turbomotor voor Hyundai Veloster…
Lees ook:Mooie en sportieve Koreaan..
Lees ook:Hyundai zet Veloster bij de dealers…
Lees ook:Hyundai geeft de Veloster opfrisbeurt
Lees ook:Vernieuwde Hyundai ix35 ook in Geneve te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.