Mercedes brengt schone E-Klasse…

Mercedes-Benz komt volgende maand op de autotentoonstelling van Detroit met de E 300 BlueTEC HYBRID. In deze auto werkt een 150 kW (204 pk) sterke dieselmotor samen met een elektromotor (20 kW, 250 Nm). Met een gemiddeld verbruik van slechts 4,2 l/100 km (CO2: 109 g/km) is de E 300 BlueTEC HYBRID volgens de Duitsers de zuinigste auto in zijn klasse. In Detroit wordt ook de E 400 HYBRID gepresenteerd. In dit voor overzeese markten ontworpen model is een V6-benzinemotor gekoppeld aan de compacte hybridemodule.
De E 300 BlueTEC HYBRID beschikt over de 150 kW/204 pk sterke direct ingespoten viercilinder dieselmotor die onder meer bekend is uit de C- , E- en S-Klasse. Deze krachtbron heeft een maximaal koppel van 500 Nm. Hij is gekoppeld aan een hybridemodule bestaande uit een krachtige elektromotor (20 kW/27 pk, 250 Nm) en een lithium-ion batterij. De module is zo compact dat het ruimteaanbod in de bagageruimte en het passagierscompartiment identiek is aan dat van de reguliere E-Klasse modellen. Ook hoeven de inzittenden geen concessies te doen op het gebied van comfort en veiligheid.
Door het riante vermogen en koppel is de E 300 BlueTEC HYBRID goed voor prestaties van hoog niveau. De efficiency van de aandrijflijn met standaard ECO start/stop functie en regeneratief remsysteem betaalt zich ook uit in een opzienbarend laag gemiddeld verbruik van slechts 4,2 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 109 g/km (voorlopige cijfers). Daarmee is de E 300 BlueTEC HYBRID nog eens 15% zuiniger dan de toch al efficiƫnte E 250 CDI. Over korte afstanden kan de E 300 BlueTEC HYBRID volledig elektrisch aangedreven en dus lokaal emissievrij rijden.
De E 300 BlueTEC HYBRID is vanaf eind 2012 ook bij ons leverbaar als sedan en stationcar.
De E 400 HYBRID
In Detroit debuteert volgende maand ook de E 400 HYBRID. Dit model maakt gebruik van een 225 kW/306 pk sterke V6 benzinemotor in combinatie met de 20 kW/27 pk sterke elektromotor en de lithium-ion batterij. De E 400 HYBRID is speciaal ontworpen voor de Amerikaanse, Japanse en Chinese markt. Dit past in het het beleid van Mercedes-Benz waarbij elke markt de hybridemodellen krijgt die het beste aansluiten bij de wensen en behoeften van de klanten aldaar.

Lees ook:Mercedes E BlueTEC komt er aan…
Lees ook:Mercedes’ hybride strategie; tot 2017 tien nieuwe modellen!
Lees ook:Schone Mercedes E-Klasse brengt bijtellingen omlaag…
Lees ook:Gecertificeerd schone E-Klasse
Lees ook:Mercedes verbreedt gamma S-Klasse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.