Dacia komt met actiemodellen

De verkopen van Dacia over het eerste halfjaar vielen mij persoonlijk best tegen. In een periode waarin de meeste merken in het particuliere segment enorme sprongen vooruit lieten zien bleef het Roemeense budgetmerk wat steken. Weliswaar plus men nog wel, maar lang niet zo spectaculair als je zou mogen verwachten van een automerk dat een paar jaar geleden de concurrentie nog versteld deed staan van haar slimme marktstrategie. Juist de goedkoopste modellen doen het minder goed, de wat duurdere Duster houdt de eer van het merk hoog. Waarschijnlijk kiezen de Roemenen er daarom wel voor om de overige modellen extra aandacht te geven. Naast de Duster Aniversare introduceert Dacia namelijk nu ook twee extra rijk uitgeruste uitvoeringen van de Sandero en de Logan MCV. De Sandero en de Logan Série Limitée Aniversare bieden een aangepast interieur met aantrekkelijke opties, tegen zoals dat gaat bij Dacia zeer scherpe prijzen. De nieuwe Aniversare-versies zijn leverbaar vanaf 1 augustus a.s. De nieuwe Sandero Aniversare en Logan MCV Aniversare maken de vernieuwde Dacia-range compleet. Eerder werd ook al de Duster Aniversare gepresenteerd; dit allemaal ter gelegenheid van het eerste lustrum van Dacia in Nederland na de wederopstanding. Want kritische lezers weten natuurlijk nog wel dat Dacia ooit al in 1978 werd gevoerd door Englebert, dat ook FSO en Skoda importeerde. In de jaren tachtig was er nog eens een importeur die het met de Roemenen aanlegde, Rimacar uit Prinsenbeek. Maar die avonturen tellen nu niet meer mee voor het nu officieel tot Renault behorende merk.
De Sandero en Logan MCV Série Limitée Aniversare zijn gebaseerd op Dacia’s Ambiance-uitrustingsniveau. Met prijzen vanaf 9.290 euro voor de Sandero en 11.990 euro voor de Logan MCV zijn de nieuwe uitvoeringen met name bedoeld voor jongere autokopers. Het op zichzelf al complete uitrustingsniveau van de Ambiance is voor de Aniversare-versies aangevuld met nieuwe bekleding in grijs met witte details, interieurdetails in chroomkleur met satijnglans, een standaard radio/cd-speler met mp3-ondersteuning en stuurwielbediening, en mistlampen in de voorbumper. Optioneel kan daar voor slechts 395 euro nog airconditioning aan toegevoegd worden. De Sandero Aniversare biedt de nieuwe klant daarmee een voordeel van 900 euro en de Logan MCV Aniversare zelfs van 1.000 euro.
De Série Limitée Black Line wordt per 1 augustus stopgezet.
Niet alleen de Dacia-range is vernieuwd, ook het radioaanbod is geüpgraded. Zo is de radio/cd-speler met mp3-ondersteuning optioneel beschikbaar in de Ambiance- en Lauréate-uitvoeringen. In de Lauréate-uitvoering heeft de radio tevens stuurwielbediening. De radio/cd-speler met mp3-ondersteuning en stuurwielbediening is standaard op de Aniversare. En zo heeft Dacia even een stofkam gehaald door haar programma in de hoop daarmee de verkopen weer in de breedte te kunnen opvijzelen naar het gewenste niveau.

Lees ook:Extra luxe Dacia Duster…
Lees ook:Automaten en meer luxe bij Dacia
Lees ook:Dacia geeft prijzen actiemodel…
Lees ook:Dacia brengt Duster met extra luxe uitstraling…
Lees ook:Dacia Duster geintroduceerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.