Rusland gaat het aantal verkeersdoden aanpakken…

De Russische autoriteiten zetten zwaar in om het aantal verkeersdoden terug te brengen met minstens de helft. Vorig jaar vielen ruim 26.000 doden in het verkeer, het aantal zwaar gewonden is ontelbaar groot. Russische automobilisten rijden over het algemeen slecht en ook nog eens veel te hard. Vaak zijn de wegen in een deplorabele toestand en zijn ook de weersomstandigheden extreem. Maar een deel van de enorme aantal verkeersslachtoffers komt ook door drankgebruik, of het misbruik van connecties. Wie de juiste mensen kent op sommige plekken binnen de overheid, komt probleemloos onder bekeuringen uit of voert al dan niet terecht een blauw zwaailicht op het dak waarmee je bepaalde rechten kunt claimen op vrije doorgang. Hoewel verplicht zijn er ook nog zat automobilisten die zonder verzekering rondrijden en is de staat van vooral het oudere deel van de gebruikte voertuigen in slechte staat van onderhoud. Vanuit de overheid wordt nu dus iets gedaan aan het gedrag van de gemiddelde Russische automobilist. Het is maar de vraag of dat veel zal helpen.

Lees ook:Geen bedrijfswagen-RAI’s meer…
Lees ook:Winterse tips
Lees ook:Nederlandse clip voor reclamecampagne Fiat Grande Punto
Lees ook:Autorijdend Nederland wil gewoon 130km/uur!
Lees ook:Een tiende deel Britse verkeersdoden te wijten aan bandenproblemen…

2 reacties op “Rusland gaat het aantal verkeersdoden aanpakken…

  1. G

    Watvoor een auto is dit? haha.

      /   Beantwoorden  / 
  2. LEO

    @G – Een Lada…met spoilers…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.