Prijzen nieuwe Skoda Octavia bekend!

Uiterlijk valt de nieuwste octavia vooral op door de vormgeving van de koplampen..

Uiterlijk valt de nieuwste octavia vooral op door de vormgeving van de koplampen..

Op 9 januari 2009 verschijnt de nieuwe Skoda Octavia in de dealershowrooms van Nederland. De jongste versie van de populaire middenklasser valt niet alleen op door het vernieuwde front, het verfijnde interieur en het hogere uitrustings- en veiligheidsniveau, maar ook door het kleinere prijskaartje. De nieuwe  Octavia is er namelijk al vanaf 17.600 euro. Een nieuwe auto lanceren met een nog hoger comfort- en veiligheidsniveau en toch de vanafprijs verlagen. Škoda doet het. De huidige Škoda Octavia is er immers vanaf € 19.050,-, een prijs die blijkbaar ook al in de smaak valt: de Octavia is immers verantwoordelijk voor een groot deel van de Škoda-verkopen.  De nieuwste Octavia zal dit succes zeker voortzetten. Zoals gebruikelijk bij Škoda is ook de nieuwe Octavia in flink wat verschillende uitvoeringen leverbaar, met een ruime keus aan motoriseringen. De instapversie is Go gedoopt, de meest luxe variant blijft onveranderd vernoemd naar de grondleggers van Škoda, de heren Laurin & Klement. De 4×4 is vanaf nu leverbaar in meerdere uitvoeringen (Ambition, Elegance, Laurin & Klement) en biedt bovenop deze uitrustingen permanente vierwielaandrijving, speciale 16 inch lichtmetalen velgen (17 inch bij L&K) , ESP en Hill Hold Control.

Uitvoeringen
Al vanaf de Go is er op de uitrustingslijst veel ruimte voor veiligheid. Hiertoe behoren bestuurders-en bijrijdersairbags,  zij- en gordijnairbags, hoofdsteunen voorin met anti-whiplash systeem, drie hoofdsteunen achterin en ABS, gecombineerd met verschillende elektronische veiligheidssystemen voor een stabiele wegligging. Wie een rijkere uitrusting prefereert en ook meer opties wil hebben, komt vanzelf uit bij de Comfort, voorzien van onder andere de halfautomatische airconditioning Climatic, elektrische raambediening voorin, en afstandsbediening voor centrale vergrendeling en cruise control.

Ambition met ambitie
Naar verwachting zal de Ambition de verkooplijsten aan gaan voeren. Vooral omdat de prijs zeer interessant is in verhouding tot de riante uitrusting. Voor een vanafprijs van € 21.550,-  kan de koper rekenen op interessante extra opties  zoals een bandenspanningscontrolesysteem, zwarte dakrailing voor de Combi, een middenarmsteun vóór met externe audioaansluiting, mistlampen vóór, getint glas, radio/cd-speler met mp3-functie en een gekoeld dashboardkastje. Via de Elegance gaat het naar de topuitvoering Laurin & Klement, onder andere uitgerust  met elektrisch bedienbare stoelen met geheugenfunctie en verwarming, lederen bekleding,  17’’ lichtmetalen velgen, Xenon koplampen die zich automatisch aanpassen aan de rij-omstandigheden, automatisch dimmende binnen-en buitenspiegels, en een uitgebreid audiosysteem met maar liefst 12 speakers , 6-CD wisselaar en digitale equalizer.

Aandrijving
Voor de aandrijving heeft de koper uitgebreide keuzemogelijkheden. De basismotor is de 1.4 (59 kW/80 pk), gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, net zoals de 1.6 (75 kW/100 pk). De sportieve en zuinige 1.4 TSI (90 kW/122 pk) en 1.8 TSI  (118 kW /160 pk) zijn naar wens leverbaar met handgeschakelde zesversnellingsbak of de zeventraps DSG automaat. Deze automaat schakelt supersnel en soepel omdat er gebruik wordt gemaakt van een dubbele koppeling. Terwijl de ene versnelling in gebruik is, loopt de volgende alvast ‘warm’, zodat het overschakelen in no-time en schokvrij plaatsvindt. Beide versies hebben overigens het groene milieulabel B. De 1.9 TDI (77 kW/105 pk) met handgeschakelde vijfversnellingsbak heeft eveneens het B-label. Deze motor is daarnaast leverbaar met de zestraps DSG automaat, wat ook geldt voor de sterkere 2.0 TDI (103 kW/140 pk), die standaard is voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. De handgeschakelde uitvoeringen van de 1.8 TSI, 1.9 TDI en de 2.0 TDI zijn bovendien leverbaar in combinatie met de 4×4-aandrijving.

Vanaf 9 januari
De nieuwe Škoda Octavia is vanaf 9 januari 2009 te zien en te testen bij de Nederlandse Škoda-dealers.

Lees ook:Prijzen en technische details nieuwe Skoda Octavia
Lees ook:ŠKODA geeft nieuwe Octavia aantrekkelijke prijzen en uitvoeringen….
Lees ook:Skoda maakt werk van nieuwe Yeti
Lees ook:Skoda’s Superb; overtreffende trap op elk gebied….toch betaalbaar!
Lees ook:Skoda zet in op zakenrijders…Rapid Spaceback Businessline Pro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.