Dealers over de economische situatie

Korterink heeft veel vraag naar kleinere modellen en aantrekkelijk geprijsde occasons...

Korterink heeft veel vraag naar kleinere modellen en aantrekkelijk geprijsde occasons...

 

Hoe goed of slecht gaat het nu eigenlijk in de autobranche? Als je naar alle berichten in de landelijke pers kijkt dan krijg je het bijna Spaans benauwd en lijkt het er op ‘dat er geen wiel verkocht’ wordt.

Bij Korterink loopt het in drie vestigingen nog wel aardig door

Bij Korterink loopt het in drie vestigingen nog wel aardig door

Nu ben ik in de gelukkige omstandigheden dat ik beroepsmatig nog wel eens in die wereld rond loop en daardoor een beeld krijg van wat er zich zoal afspeelt in autoland. Zo belde ik even met de mannen van Korterink in Zwolle en Staphorst. Men doet daar in Toyota, Ford, Skoda en de wat betere occasions. Volgens opgave is er wel een kentering te zien bij de verkoop van duurdere nieuwe auto’s, maar doen de goedkopere modellen het nog prima. Klanten kiezen eerder voor een kleine nieuwe auto en ook bij de occasions is het vooral het segment van rond of onder de 10 mille dat aardig doorloopt. Duurdere auto’s blijven duidelijk langer op het ‘erf’ staan. Bij Ford start vandaag de verkoop van de nieuwe Ka, ook in Rouveen, en die auto zal het naar verwachting goed gaan doen.

De afgelopen weken was het bij Bakker in Sibculo nog wel 'lekker druk'..

De afgelopen weken was het bij Bakker in Sibculo nog wel

Uit Sibculo, vlak bij de Duitse grens, meldt de naar traditie Skodadealer Bakker dat het bij het Tsjechische merk nog steeds aardig loopt. Ook is daar flink veel belangstelling voor tweedehands Skoda’s en daarbij speelt de prijs zelfs wat minder een rol dan vroeger wel eens het geval was. In de nieuwe showroom van de Achterhoekse dealer was het vorige week ‘prettig druk’ volgens een woordvoerder.

Zenith doet naast Skoda en VW ook nog wat in Mazda

Zenith doet naast Skoda en VW ook nog wat in Mazda

In Amstelveen hoor ik heel andere verhalen bij Zenith. Daar staat de verkoop van nieuwe auto’s vrijwel stil, maar loopt het tweedehands traject nog wel enigermate. Maar speciale en wat duurdere auto’s zoals een heel fraaie en vrij jonge Landrover staat al een tijdje te wachten op een nieuwe koper. Zenith is gespecialiseerd in Volkswagen-groep modellen en Mazda. Bij alle ondervraagde bedrijven loopt het in de werkplaats overigens zeer goed door en is men over de omzet daar zeer tevreden. Ook tevreden is Mark Wegh van het Porsche Centrum in Heteren. Die plaatste langs de snelweg A50 een groot reclamebord met daarop de tekst: ‘Stop de recessie – koop een Porsche!’. Als je daarmee geen teken geeft van een positieve kijk op de huidige situatie dan weet ik het niet meer. Of er meer Porsches zijn verkocht dan voorheen wil man in Heteren overigens niet vertellen. Mark Wegh een beetje kennende zal het zeker wel!

Wie nu wil investeren kan maar beter een Porsche kopen, aldus Mark Wegh van het Porsche Centrum Gelderland...

Wie nu wil investeren kan maar beter een Porsche kopen, aldus Mark Wegh van het Porsche Centrum Gelderland...

 

 

Lees ook:Porschebaas ondernemer van het jaar
Lees ook:Mister Porsche genomineerd voor prestigieuze titel..
Lees ook:Hoe nu verder Mark?
Lees ook:Mooie prijzen voor Porsche Centra in Nederland…
Lees ook:Twee nieuwe Porsche Centra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.