Serieus ontwerp elektrische auto

De B0 is een volwassen vierzitter 

Ze zien er vaak een beetje vreemd en nutteloos uit. Elektrische auto's. Maar Pininfarina laat zien dat het ook helemaal anders kan. En komt met de B0!

Het ontwerp van de B0 sluit mooi aan bij de nieuwste generatie kleine personenwagens... 

Pininfarina, de befaamde Italiaanse ontwerper, komt in Parijs met een echt leuk ontwerp voor een volledig elektrische aangedreven auto, de B0, Daarbij wordt nauw samengewerkt met het Franse bedrijf Bollore dat voor de elektrische stroomvoorziening zorgt. DeB0 heeft een leuke vormgeving, biedt plaats aan vier personen en wordt aangedreven door een krachtige elektromotor. Die krijgt zijn stroom van Lithium-Polymeer-accu’s die onder de wagenbodem zijn gemonteerd tussen beide assen. Daardoor is het zwaartepunt van de auto beter verdeeld en rijdt de auto beter dan wanneer die batterijen allemaal achter- of voorin zouden zijn geplaatst. Met volle accu’s moet de B0 ruim 250 km/u ver kunnen komen. De benodigde stroom kan gewoon met een normale stekker/stopcontactcombi worden geregeld. De accu’s gaan naar verwachting 200.000 kilometer mee. Er worden kleine generatoren meegeleverd om de stroomgebruikers aan boord te voorzien van stroom. Ook zitten er zonnepanelen in het dak verwerkt voor dit doel. Volgens Pininfarina zou de B0 een acceleratie laten zien van 0-100km/u van slechts 6,3 seconden, en dat is ruim 2 seconden sneller dan een BMW 118d. De auto kent een afgetopte maximum snelheid van 130km/u om de totale techniek te sparen. Volgens de beide fabrikanten zou de B0 volgend jaar al geproduceerd kunnen worden, maar dat is vooral afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende accu’s en de vraag uit de markt. Wat Pininfarina wel laat zien is dat elektrische auto’s er niet per definitie ‘vreemd’ hoeven uitzien. Het ontwerp is vlot, sluit aan op de huidige generatie kleinere auto’s en mist een beetje dat brommobiel-uiterlijk van veel van deze wagens. Ben benieuwd wanneer hij echt in productie zal gaan…

 

Lees ook:Saab onthult elektrische 9-3
Lees ook:Mercedes en BYD gaan elektrische auto bouwen..
Lees ook:VW werkt toch aan elektrische auto’s
Lees ook:Elektrische auto’s; extra belastend voor het milieu!
Lees ook:Hoe nieuw is elektrische aandrijving eigenlijk?

5 reacties op “Serieus ontwerp elektrische auto

  1. Marc

    Zeer vooruistrevend, vooral ook die zonnepanelen in het dak! Ben wel benieuwd wat dit karretje gaat kosten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Marc – Ik ook…. zeker in ons landje….

      /   Beantwoorden  / 
  3. andy

    Weer veel blablabla …zoals gewoonlijk weer in de vergeetput .

      /   Beantwoorden  / 
  4. Leo

    @Andy – Ik denk niet dat we hoeven verwachten over een jaar of zo allemaal in dit soort auto’s rond te zullen rijden, maar op termijn zal zeker het deel van de automobilisten die vooral in en rond de grote steden rijdt, wel eens massaal over kunnen stappen op dit soort technologie. De laatste dagen de prijzen bij de benzinepomp al eens bekeken? En de winst van Shell???

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.