Mercedes komt met C63 AMG

Mercedes C63 AMGZoals verwacht heeft Mercedes bekend gemaakt dat de snelste C-klasse, de C63 AMG gaat heten. De concurrent van de nieuwe BMW M3 en de Audi RS4 neemt in ieder geval qua paardenkrachten een voorsprong op de twee. De 6.2 liter grote V8 levert namelijk in de C-klasse 457 pk. Het koppel bedraagt maarliefst 600 Nm. De motor wordt gekoppeld aan de bekende zeventraps automaat van Mercedes.

De 457 pk die deze variant levert is een stuk minder dan de 525 pk die de motor levert in de CL. Maargoed, het is altijd nog meer dan de concurrenten. En nul naar honderd in 4,5 seconden is natuurlijk nog steeds donders snel. De top is (uiteraard) begrensd op 250 km/u.

De AMG verschilt op veel gebieden van de gewone versies. Zo is hij 3,5 cm breder en staat hij standaard op 18 inch velgen. 19 inch is overigens te bestellen en laten de grote schijfremmen nog wat beter zien. De schijfremmen zijn ook verbeterd en zijn nu van formaat pizza (36 cm). Ik ben benieuwd wie de triotest gaat winnen. Mijn gevoel zegt nog steeds BMW.

Lees ook:Officieel onthuld: Lamborghini Gallardo Superlegga
Lees ook:GMC komt met nieuwe pick-up
Lees ook:BMW 1-Serie Coupé
Lees ook:Supersportieve SL AMG van Mercedes
Lees ook:Mooie prijs voor Mercedes GL

Eén reactie op “Mercedes komt met C63 AMG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.