Ford doet zuinig op z’n Amerikaans

Ford Twin ForceHoe maak je een truck zuinig zonder al te veel in te leveren qua prestaties? Ford Amerika heeft hier vast goed over nagedacht. 90% Van het truckrijden bestaat uit cruisen. Alleen de overige ritjes moet de truck echt kracht leveren. Ford's ideale oplossing hiervoor is de "Twin Force"-dieselmotor.

Deze diesel krachtbron met dubbele turbo was al te bewonderen in de Lincoln MKR Concept tijdens de Detroit Auto Show begin dit jaar. Ford heeft nu bevestigd deze krachtbron in de productiemodellen te willen plaatsen vanaf 2008. Momenteel is men bezig aan het verfijnen van de krachtbron, waarin volgens Ford "alle technologische innovaties van de afgelopen jaren toegepast zijn".

Ben je rustig aan het cruisen of aan het filerijden, dan is de Twin Force net zo zuinig als de dieselmotor van een doorsnee leasebak. Moet er werk verricht worden, of ben je even lekker aan het sporten, dan komt de turbo in actie. Nee, niets nieuws eigenlijk, maar voor de Amerikaanse markt is dat dieselen toch gewoon nog even wennen.

Over de motorinhoud, trekkracht of het aantal pk's zijn nog geen details bekend.

Bron: Autoblog.com

Lees ook:Honde FCX Concept
Lees ook:BMW 6-serie op diesel; het kan binnenkort
Lees ook:BMW grote winnaar verkiezing motor van het jaar
Lees ook:Nieuwe patrouillewagens Amerikaanse politie..
Lees ook:Ford test automatische remtechologie

Eén reactie op “Ford doet zuinig op z’n Amerikaans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.