Mercedes-Benz A-klasse: De stekker eruit

Mercedes-Benz A-KlasseIn 2011 moeten we afscheid nemen van het huidige model Mercedes-Benz A-klasse. Topman Dieter Zetsche heeft laten weten dat er geen opvolger komt. Een kleine tuttige ruimte-wagen blijkt geen succes voor het Duitse prestigemerk. In plaats daarvan wil men de B-klasse voortzetten.

De B-klasse, waarvan de opvolger in datzelfde jaar klaar moet zijn, moet een licht-sportieve, goedkope ruimtewagen worden.

Ook komt er een nog sportievere variant, die moet gaan concurreren met de Mini, Audi A1, BMW 1-Serie en andere kleine bommetjes. Daarnaast wil Mercdes-Benz een sportcoupe baseren op de B-klasse. Drie varianten die op dezelfde auto worden gebaseerd dus.

Prima allemaal. En al helemaal goed dat er een einde komt aan de A-klasse. In 1997 maakte het model een valse start door het zakken voor de Elandproef. Vervolgens is het nooit meer helemaal goedgekomen met het zwarte schaapje uit de prestige-familie. "Schoenmaker, blijf bij je leest", Mercedes, blijf bij de luxe zakensedans en sportwagens!

Bron: Autointernationaal.nl

Lees ook:Mercedes vervangt de G door de…uh…G!
Lees ook:Mercedes Ocean Drive Concept gaat in productie
Lees ook:Mercedes brengt reeks nieuwe modellen
Lees ook:Mooie prijs voor Mercedes GL
Lees ook:Mercedes-Benz prijst de nieuwe A-klasse

Eén reactie op “Mercedes-Benz A-klasse: De stekker eruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.