Audi crosst verder in het crossover-segment met de Q3

Audi Cross CoupeWaar andere Duitse prestigemerken zich vooral richten op de nieuwe trend van 4-deurs coupe's, knutselt Audi nog even lekker door in het crossover-SUV-segment.

De nieuwste creatie is de Q3, een zogenaamde Cross-coupe. Deze concept is onthuld op de Shanghai Motor Show. De concept is zo goed als productieklaar, en het is ook niet de intentie om er nog veel aan te weizigen. Vanaf 2009 kunnen we de kleine crosser verwachten in de showroom.

Relatief klein trouwens, want de lengte bedraagt toch bijna 4,5 meter. De Q3 zal voorlopig alleen worden uitgerust met (alweer relatief) zuinige 2.0-liter dieselmotor. Uiteraard wordt de Q3 voorzien van quattro-aandrijving, gekoppeld aan een halfautomatische versnellingsbak.

Om vermaak voor het hele gezin te bieden, is de Q3 uitgerust met leuke snufjes zoals het intelligente MMI-systeem. Audi vergelijkt dit met de werking van een laptop voor de aansturing van opties zoals airco, soundsystem of voor informatieweergave. Een gewaagde vergelijking overigens, aangezien laptops nog wel eens crashen.

Met dank aan Autointernationaal.nl

Lees ook:Audi’s quattro successtory…al 8 miljoen gebouwd!
Lees ook:Lord of the Rings – Audi Sport Quattro met 700pk
Lees ook:Audi showt elektrische toekomstvisie
Lees ook:Audi Q7 – nu ook met zuinige diesel te koop!
Lees ook:Al 6 miljoen Audi Quattro’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.