Aston Martin neemt afscheid van de V12

Aston Martin RapideIn een interview met het Britse autoblad "Car" heeft Ulrich Bez, topman bij Aston Martin, verteld dat er geen modellen meer met V12 gepland staan.

De Aston Martin Rapide, welke in 2010 op de makrt komt,  zal het laatste model met V12 zijn. Daarna wil men verder met een verbeterde versie van de huidige V8-motor. Deze beslissing is genomen in strijd met de overtollige kilo's waar het Britse merk mee worstelt.

Men verwacht uit de vernieuwde V8 zo'n 500PK te kunnen halen. Daarnaast zal in de body meer gebruik worden gemaakt van lichtere materialen.

Momenteel wordt ook hard gewerkt aan de Aston Martin Speedster. Dit is een snellere en extravagantere versie van de V8 Vantage Roadster. Waar andere modellen concurreren in het Grand Turismo-segement, moet de Speedster de strijd aanbinden met de sportwagens.

Nieuwe eigenaar Prodrive wil Aston Martin duidelijk weer meer verbinden met sportiviteit. In de eerste helft van de vorige eeuw was Aston Martin een geduchte tegenstander op het circuit, zal die tijd misschien weer terugkeren?

Met dank aan Autointernationaal.nl

Lees ook:Nieuwe Aston Martin – alleen virtueel inzetbaar..
Lees ook:Aston Martin zet primeurs op de AutoRAI
Lees ook:Nieuwe exoot: Aston Martin DBX
Lees ook:Prodrive mogelijke nieuwe eigenaar voor Aston Martin
Lees ook:Aston Martin gaat stevig investeren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.