Mercedes-kloon: Chevrolet L4X

Chevrolet L4XNee, dat is inderdaad geen aardige titel boven dit bericht. Maar zeg nou zelf, dit is toch ook net een C-Klasse? Brede chromen grill met voornamelijk horizontale lijnen, daarnaast grote alesomvattende koplampunits. En laten we het opstaande merklogo op de motorkap even niet vergeten.

Chevrolet pronkt nu met deze auto op de Koreaanse Seoul Motor Show. In het thuisland wordt deze auto overigens nog steeds verkocht als Daewoo.

Op het sterke staaltje namaak-front na, lijkt dit een prima auto. Er ligt een 3.6-liter V6 in die 258PK naar de achterwielen stuurt. De L4X heeft een extra lange wielbasis gekregen zodat er meer ruimte achterin is. Ook deze concept is weer vergeven van de technische snufjes, zoals navigatie, TV-ontvangst, beeldschermen in de hoofdsteunen, massagestoelen, gordijntjes achterin, noem het maar op.

In Australie gaat een gelijkwaardige auto door het leven als Holden Statesman en in Amerika als Chevrolet Caprice. Deze beide versies hebben een ander smoelwerk, waardoor de auto direct meer eigen identiteit krijgt. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er nog een aparte variant voor de Chinese markt gemaakt. Deze zal waarschijnlijk debuteren op de Shanghai Motor Show volgende maand.

Lees ook:Chevrolet Corvair reclame
Lees ook:Eerste beelden opvolger Holden Monaro
Lees ook:Renault bouwt Xbox 360 in Twingo RS
Lees ook:MG komt met SUV
Lees ook:Ukkies van Chevrolet: Groove, Beat en Trax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.