Ex-autotop slaat handen ineen voor nieuwe sportwagen

Artega GTZie hier, de Artega GT.

Pas op, dit is niet zomaar een wilde conceptcar bedacht door een jonge hond met veel geld. De Artega GT is het geesteskindje van de volgende grootheden:

Oud-Maserati chef Karl-Heinz Kalbfell, de van Aston Martin afkomstige Henrik Fisker, de ex-Porsche technicus Hardy Essig en voormalig Rolls-Royce directeur Klaus Dieter Frers.

De automotive veteranen hebben moeite met het gestuntel van de vele particuliere sportwagen-initiatieven. ZIj besloten het heft in eigen hand te nemen en geheel zelfstandig een echte GT te ontwikkelen.

We mogen veel verwachten van de Artega GT. De auto is ongeveer zo lang als een Volkswagen Polo, maar dan wel slechts 1,18 meter hoog en bijna twee meter breed. De motor zal de 3.6-liter V6 uit de Passat R36 zijn die 300 PK voortbrengt. Geen monsterlijke motor, maar dankzij de stroomlijn van de wagen ligt de topsnelheid rond 270 km/h.

De heren laten er geen gras over groeien. Zij verwachten aan het einde van dit jaar de wagen al in productie te kunnen nemen. De prijs van de Artega GT zal rond de 100.000 Euro liggen.

De Artega GT is te bewonderen op de Autosalon van Genève.

Lees ook:Eerste beelden Lancia Delta!!
Lees ook:Volkswagen trekt doek af van de Passat Coupé
Lees ook:Nieuwe gegevens Lexus LF-A: Rivaal van Nissan GT-R
Lees ook:Renault Clio Estate komt!
Lees ook:VW licht laken op van Tiguan Coupe….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.